Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ο οργασμός στη γυναίκα


Ο οργασμός είναι μια απαράμιλλη εμπειρία για τον άνθρωπο.
Στους άνδρες προκαλείται σχεδόν αποκλειστικά από τον ερεθισμό του πέους είτε με το χέρι ή το στόμα είτε στα κολπικά τοιχώματα κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Στις γυναίκες, τη σαρκική απόλαυση προκαλούν ο ερεθισμός της κλειτορίδας και οι ρυθμικές κινήσεις του πέους μέσα στον κόλπο. Ωστόσο, στον οργασμό οι γυναίκες μπορούν να φτάσουν και με άλλους τρόπους, όπως όταν ο ερωτικός σύντροφος τους διεγείρει την κλειτορίδα, τον κόλπο ή το σημείο G με τη γλώσσα ή τα δάκτυλά του. Με τον οργασμό, περίπου μία στις δέκα γυναίκες εκκρίνει ένα υγρό από την ουρήθρα, που πιστεύεται ότι προέρχεται από τους παρουρηθραίους πόρους ή αδένες του Skene, οι οποίοι βρίσκονται δεξιά και αριστερά κατά μήκος της ουρήθρας. Οι οργασμοί ποικίλλουν. Η υπέρτατη απόλαυση που προξενούν επηρεάζεται από παράγοντες όπως η διάθεση, η ζωτικότητα ή η κούραση, η ποιότητα του ερωτικού παιγνιδιού, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και οι εμπειρίες. Ολες οι ερωτικές πράξεις δεν καταλήγουν πάντα -ούτε είναι απαραίτητο- σε οργασμό.
Στον οργασμό οι μύες της μήτρας συσπώνται και ο θόλος της διαστέλλεται, σχηματίζοντας ένα δοχείο για να υποδεχτεί το σπέρμα.

Η υπέρτατη απόλαυση που προξενεί ο οργασμός επηρεάζεται από παράγοντες όπως η διάθεση, η ζωτικότητα ή η κούραση, η ποιότητα του ερωτικού παιγνιδιού, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και οι εμπειρίες.Δεν έχει, μέχρι τώρα, σταθεί δυνατό να ερευνηθούν οι μεταβολές που προκαλούνται από τον οργασμό στην κλειτορίδα, καθώς το συγκεκριμένο σεξουαλικό όργανο κλείνεται μέσα στο κάλυμμα που σχηματίζεται από τα μικρά χείλη. Αντίθετα, είναι πολύ ευκολότερο να μελετηθούν οι αλλαγές στον κόλπο. Κατά τον οργασμό το εξωτερικό του τριτημόριο συσπάται ρυθμικά. Σημειώνονται από τρεις έως πέντε συσπάσεις, που μπορεί όμως να φτάσουν τις δέκα με δεκαπέντε, με ενδιάμεση χρονική απόσταση 0,8 του δευτερολέπτου. Υστερα από τις πρώτες τρεις με έξι συσπάσεις, το διάστημα μεταξύ της προηγούμενης και της επόμενης μεγαλώνει. Κάθε σύσπαση προξενεί μιαν εξαιρετικά έντονη αίσθηση ηδονής, που μειώνεται καθώς αραιώνουν οι συσπάσεις. Η διάρκεια των οργασμικών συσπάσεων, η ένταση και η συχνότητά τους ποικίλλουν από γυναίκα σε γυναίκα και από οργασμό σε οργασμό. Οταν υπάρχει μεγάλη σεξουαλική διέγερση, ο οργασμός μπορεί να αρχίσει με μια βαθιά σύσπαση που διαρκεί δύο με τέσσερα δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά, οι συσπάσεις των μυών βρίσκουν τον κανονικό ρυθμό τους και η διάρκεια καθεμιάς είναι μικρότερη από ένα δευτερόλεπτο. Στον οργασμό οι μύες της μήτρας συσπώνται και ο θόλος της διαστέλλεται, σχηματίζοντας ένα δοχείο για να υποδεχτεί το σπέρμα.

Τι συμβαίνει στο σώμα;

Η διάρκεια των συσπάσεων του οργασμού, η ένταση και η συχνότητα τους δεν είναι ίδιες ούτε σε όλες τις γυναίκες ούτε σε όλους τους οργασμούς.

Η διάρκεια των συσπάσεων του οργασμού, η ένταση και η συχνότητά τους δεν είναι ίδιες ούτε σε όλες τις γυναίκες ούτε σε όλους τους οργασμούς. Ορισμένες γυναίκες αισθάνονται να τις διαπερνά ένα έντονο ρίγος ηδονής, που σβήνει όμως γρήγορα. Αλλες νιώθουν μια ζεστή αίσθηση ικανοποίησης να πλημμυρίζει όλο το κορμί τους, ενώ κάποιες φτάνουν στο αποκορύφωμα της έκστασης, για να ξαναγυρίσουν σταδιακά στις απολαύσεις της φάσης της ανόδου. Η γυναίκα ανταποκρίνεται στον οργασμό με όλο της το είναι. Το ρίγος της ηδονής απλώνεται σε όλο το σώμα της, νιώθει τους γοφούς της να τινάζονται με ακούσιες κινήσεις, αισθάνεται τις συσπάσεις στα γεννητικά της όργανα, ώσπου αρχίζει να χαλαρώνει, καθώς αργοσβήνει το μεθύσι της έκστασης.

Πόσα είδη υπάρχουν;

Οι προσωπικές εμπειρίες πολλών γυναικών φανερώνουν ότι υπάρχει ένα είδος οργασμού που ξεκινά από την κλειτορίδα και απλώνεται στον κόλπο

Επιστημονικές μελέτες έκαναν σαφές ότι η πηγή του οργασμού στη γυναίκα είναι η κλειτορίδα και ότι δεν υπάρχει άλλος, ο οποίος προέρχεται από τον κόλπο. Ωστόσο, οι προσωπικές εμπειρίες πολλών γυναικών φανερώνουν πως υπάρχει ένα είδος οργασμού που ξεκινά από την κλειτορίδα και απλώνεται στον κόλπο. Η ηδονή κορυφώνεται τότε σε έναν οργασμό πολύ πιο ισχυρό από εκείνον που περιορίζεται στην κλειτορίδα και λέγεται ότι προέρχεται από τη διέγερση του σημείου G. Εχει τη φήμη ότι είναι βαθύς, εξαιρετικής έντασης και διάρκειας, ενώ συνοδεύεται από συσπάσεις του κόλπου, της μήτρας και των οργάνων της πυέλου. Γυναίκες που έχουν ζήσει την έκστασή του υποστηρίζουν ότι βρέθηκαν στον έβδομο ουρανό, αλλά και ότι ένιωσαν όσο ποτέ άλλοτε πιο κοντά στο σύντροφό τους. .

Ένας ή περισσότεροι;

Πάρα πολλές γυναίκες, στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, έχουν την ικανότητα για περισσότερους από έναν οργασμούς.

Μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα είναι ότι πάρα πολλές γυναίκες, στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, έχουν την ικανότητα για περισσότερους από έναν οργασμούς. Ο άνδρας μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια της συνουσίας, αναστέλλοντας συνειδητά την εκσπερμάτωση, ώστε η σύντροφός του να έχει περισσότερους οργασμούς, ώσπου να φτάσει και εκείνος στην κορύφωση. Αντί να χαλαρώσουν, οι γυναίκες που μπορούν να έχουν διαδοχικούς οργασμούς παραμένουν στη φάση της ανόδου, σε κατάσταση έντονης διέγερσης, φτάνοντας ξανά και ξανά όταν ερεθίζονται στο ζενίθ της ερωτικής απόλαυσης. Αντίθετα από τους άνδρες, οι γυναίκες έχουν μετά τη σεξουαλική πράξη μικρότερη τάση για κατάθλιψη και επιθυμούν περισσότερα χάδια. Ελάχιστες παρουσιάζουν "απώλεια συνείδησης" ελαφριάς μορφής -"μικρός θάνατος" είναι η ποιητική ονομασία- αμέσως μόλις τελειώσει ο οργασμός.

Το σώμα χαλαρώνει

Μετά τον οργασμό περνά κάποιος χρόνος ώσπου να επανέλθει ο κόλπος στη φυσιολογική του κατάσταση. Μπορεί να χρειαστούν δέκα με δεκαπέντε λεπτά για να ξαναβρεί το κανονικό χρώμα του και να εμφανιστούν ξανά οι πτυχές του. Η κλειτορίδα επιστρέφει στη συνηθισμένη θέση της πέντε με δέκα δευτερόλεπτα αφού σταματήσουν οι τελευταίες συσπάσεις, ενώ στο ίδιο διάστημα τα μικρά χείλη αποκτούν ξανά το χρώμα τους. Αυτά, άλλωστε, είναι τα φαινόμενα που καθρεφτίζουν την απώλεια στύσης μετά τον ανδρικό οργασμό. Η βάλανος όμως της κλειτορίδας μετά τον οργασμό παραμένει διογκωμένη πέντε με δέκα λεπτά και σε μερικές γυναίκες μισή ώρα. Αν δεν υπάρξει οργασμός, η κλειτορίδα ξαναπαίρνει το συνηθισμένο μέγεθός της πολλές ώρες μετά τη σεξουαλική πράξη.

Πηγη




SHARE THIS

0 σχόλια: