Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

"Τόλκιν: Ο θαυμαστός κόσμος της Μέσης Γης"



Από το "Σιλμαρίλιον" μέχρι το "Χόμπιτ" και τον "Αρχοντα των Δαχτυλιδιών", το βιβλίο "Τόλκιν: Ο θαυμαστός κόσμος της Μέσης Γης" του Παρούση Μανώλη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis, προσφέρει μια μαγευτική περιπλάνηση σε ένα μοναδικό σύμπαν φαντασίας.

Το έργο του J.R.R. Tolkien αποτελεί ορόσημο της σύγχρονης αγγλικής λογοτεχνίας. Η μυθολογία του Βρετανού συγγραφέα, γεμάτη επικούς πολέμους, παράξενα πλάσματα, χαρισματικούς και μισητούς χαρακτήρες, συγκινητικές στιγμές και σκηνές επικού μεγαλείου, ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά συγγραφέων και αιχμαλώτισε τη φαντασία εκατομμυρίων αναγνωστών παγκοσμίως.

Η ενασχόληση με τους μύθους της Μέσης Γης μπορεί να αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία και να δώσει μια άλλη διάσταση στην ανάγνωση των βιβλίων του Tolkien.

To βιβλίο "Ο θαυμαστός κόσμος της Μέσης Γης" έχει ακριβώς αυτό το σκοπό και απευθύνεται τόσο στο λάτρη της Λογοτεχνίας του Φανταστικού όσο και στο νέο αναγνώστη, που έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το "Χόμπιτ" τον "Αρχοντα των Δαχτυλιδιών".

Πρόκειται για ένα έργο που μπορεί να διαβαστεί από την αρχή έως το τέλος αλλά και να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός αναφοράς, δίνοντας στον αναγνώστη την ευκαιρία να εντρυφήσει στα ενδότερα της μαγείας ενός ολόκληρου κόσμου, αποκτώντας μια πλήρη εικόνα για την ιστορία και τη γεωγραφία του, τα πλάσματα που τον κατοικούν και τις γλώσσες τους και γενικότερα για όλες εκείνες τις άγνωστες εν πολλοίς πτυχές που συχνά μοιάζουν να κρύβονται πίσω από τις λέξεις ή τις πράξεις των ηρώων και διαπνέουν το φανταστικό οικοδόμημα του J.R.R. Tolkien.

John Ronald Reuel Tolkien (Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν)

Η ενασχόληση του Τόλκιν με τη φανταστική λογοτεχνία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ ανάρρωνε από μία ασθένειά στο Staffordshire της Αγγλίας. Έχοντας ήδη συλλάβει έναν φανταστικό κόσμο από τα φοιτητικά του χρόνια στην Οξφόρδη, ο Tolkien ξεκίνησε να γράφει το Book of Lost Tales, μια συλλογή από ιστορίες που διαδραματίζονταν στον φανταστικό του κόσμο, ο οποίος αργότερα έγινε γνωστός ως Μέση Γη.

Οι πιο σημαντικές επιρροές του Tolkien στο σχηματισμό της Μέσης Γης ήταν, πέρα από τα προσωπικά του βιώματα, η Αγγλική ιστορία και οι λαϊκοί θρύλοι του Ηνωμένου Βασιλείου, η Σκανδιναβική μυθολογία, αλλά και η ίδια η Βίβλος. Ο ίδιος φέρεται να θεωρεί ότι το έργο του επηρεάστηκε περισσότερο από το επικό ποίημα Beowulf, το φινλανδικό έπος Kalevala, αλλά και από τα έργα του Όμηρου και του Σοφοκλή.

Το "The Hobbit" ήταν το έργο που έκανε γνωστή τη δύναμη της φαντασίας του συγγραφέα στο ευρύ κοινό. Παρόλα αυτά, ο ίδιος ο Tolkien δεν είχε συλλάβει την αξία του ίδιου του έργου του, και μόνο μετά από παρότρυνση του C.S. Lewis αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοσή του. Ήταν το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός απίστευτου κόσμου φαντασίας...

COMPUPRESS A.E., ΕΚΔΟΣΕΙΣ ANUBIS, Λοχ. Δεδούση 1 & Μεσογείων 304, 15 562 Χολαργός
Τηλέφωνο: 210 9238 672, Fax 210 921 6847
Κεντρική Διάθεση: Σουλτάνη 17, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3801 487, Fax 210 3841 095


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: