Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

«Ρέκβιεμ για τη Θεσσαλονίκη»

«Ρέκβιεμ για τη Θεσσαλονίκη»

Οι βαλκανικές χώρες ανησυχούν για την ευρωπαϊκή τους πορεία


Το ενδεχόμενο «πάγωμα» της ενταξιακής πορείας των βαλκανικών χωρών στην Ε.Ε. απασχολεί την γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung.


Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα φιλοξενεί άρθρο με τον τίτλο «Ρέκβιεμ για τη Θεσσαλονίκη: Οι βαλκανικές χώρες φοβούνται την αθέτηση της υπόσχεσης της ΕΕ από το 2003», στο οποίο γίνεται αναφορά σε ένα ενδεχόμενο «πάγωμα» της ενταξιακής πορείας των βαλκανικών χωρών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Το καλοκαίρι του 2003, στο Πόρτα Καράς, όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδο Κορυφής, η ΕΕ έδωσε ένα είδος υπόσχεσης ότι "το μέλλον των Βαλκανίων βρίσκεται στην ΕΕ". Ο τότε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, είχε χαρακτηρίσει μάλιστα ’μη αναστρέψιμη’ την ευρωπαϊκή πορεία των βαλκανικών χωρών. Και επειδή το Πόρτο Καράς δεν είναι γνωστό ως τοπωνύμιο εκτός βαλκανικής χερσονήσου, η δέσμευση της ΕΕ καταγράφηκε ως "η υπόσχεση της Θεσσαλονίκης"».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι «υπάρχουν πολιτικοί στην ευρύτερη περιοχή για τους οποίους, ο πρωταρχικός στόχος δεν είναι η ένταξη, αλλά οι διαπραγματεύσεις». «Μόνο με τη βοήθεια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων οι χώρες αναγκάζονται να προωθήσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: