Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Η αεροπορική εταιρεία με το μεγαλύτερο δίκτυο στον κόσμο

Η αεροπορική εταιρεία με το μεγαλύτερο δίκτυο στον κόσμο

To success story της Turkish Airlines


Έχοντας κυριαρχήσει στα διεθνή βραβεία τα τελευταία χρόνια με κυριότερα αυτά της «Best Airline Europe» για το 2011 και 2012, η Turkish Airlines αποτελεί την βιτρίνα της οικονομικής ανάπτυξης που παρουσιάζει η γείτονα χώρα τα τελευταία χρόνια.


Ιδρύθηκε το 1933, με στόλο που αρχικά αποτελούσαν 5 αεροσκάφη, ενώ η πρώτη διεθνής πτήση έγινε το 1947 κι ήταν το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη – Αθήνα. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι.

Σήμερα είναι η πέμπτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο με στόλο που αποτελείται από 200 αεροσκάφη (επιβατικά και cargo) και πετάει σε 209 προορισμούς, 36 εγχώριους και 173 διεθνείς.

Στην εκδήλωση για το 200ό αεροσκάφος ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Hamdi Topcu τόνισε ότι «η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει συρρικνώσει τον τομέα των αερομεταφορών. Πολλές εταιρείες έχουν πτωχεύσει. Πολλοί ανεξάρτητοι αερομεταφορείς συνεργάζονται με άλλες εταιρείες για να επιβιώσουν σε ένα όλο και πιο περίπλοκο παγκόσμιο περιβάλλον. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Turkish Airlines στάθηκε μόνη της και συνέχισε να αναπτύσσεται. Θα συνεχίσει λοιπόν να επεκτείνεται και να αναπτύσσεται εσωτερικά».

Από την άλλη, ο CEO της Turkish Airlines, κ. Temel Kotil, συγκεκριμενοποίησε τους στόχους της εταιρίας. «Πλέον πετάμε σε 90 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο και είμαι περισσότερο αισιόδοξος για την επίτευξη του στόχου μας, δηλαδή το 2023 η Turkish Airlines να είναι η αεροπορική εταιρεία με το μεγαλύτερο δίκτυο στον κόσμο. Έχουμε την πρόθεση να καταστήσουμε την Turkish Airlines μία 5 αστέρων αεροπορική εταιρεία και το μεγαλύτερο αερομεταφορέα στην ευρύτερη περιφέρειά μας, τόπο κατοικίας 1,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων».







Δυνατές κινήσεις έχει κάνει η εταιρία και στο μάρκετινγκ μέσω χορηγιών στο χώρο του αθλητισμού. Η Euroleague στο μπάσκετ, η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ποδόσφαιρο, ενώ έχει ως «πρεσβευτές» τον Κόμπι Μπράιαντ και εσχάτως, τον Λιονέλ Μέσι.

Έντονη είναι η παρουσία της εταιρίας και στη χώρα μας. Στην Αθήνα, η Γενική Διευθύντρια, κ.Gulay Ozturk, βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ΕΟΤ, τον Δήμο Αθηναίων αλλά και φορείς του τουρισμού ώστε να αξιοποιήσει το ευρύτατο δίκτυο πτήσεων της εταιρίας για την προώθηση του τουρισμού στην ελληνική πρωτεύουσα. 

Παράλληλα, ο Γενικός Διευθυντής της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη, κ. Utku Yazan, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι από αρχές Δεκέμβρη θα υπάρχει καθημερινή απευθείας σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη.





Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: