Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Πόλεμος ανακοινώσεων για την έφοδο στη Βίλα Αμαλία


Πόλεμος ανακοινώσεων για την έφοδο στη Βίλα Αμαλία

Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και υπ. Δημόσιας Τάξης


Αλληλοκατηγορίες εξακόντισαν ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία και υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τη χθεσινή επέμβαση της αστυνομίας στη Βίλα Αμαλία.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού με την οποία χαρακτήρισε τη Βίλα Αμαλία, ως έναν από τους «κοινωνικούς χώρους που βάζουν φραγμό με την ύπαρξή τους, στον εκφασισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό».

«Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη ότι ένα χώρος που βρίσκεται για χρόνια στο στόχαστρο των νεοναζί, εκκενώνεται μια μέρα μετά την καταψήφιση από την τρικομματική συγκυβέρνηση μαζί με τη Χρυσή Αυγή, της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για διαλεύκανση του σκανδάλου με τη λίστα Λαγκάρντ», ανέφερε ακόμα η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΝ, κάνοντας λόγο και για «χάρες» ανάμεσα σε κυβέρνηση και Χρυσή Αυγή που επιστρέφονται,, με κατακλείδα τη φράση «η τρομοκρατία δεν θα περάσει».

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «οι κουκουλοφόροι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το κάλεσμά τους να καεί η Αθήνα και οι περιουσίες των Ελλήνων έπεσε στο κενό, τώρα "κλαψουρίζουν", επειδή η ΕΛΑΣ εφάρμοσε το νόμο και εξουδετέρωσε το στρατηγείο τους, τη βίλλα Αμαλία».

Με αφορμή την ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σημειώνει πως «είναι να απορεί κανείς για το πώς ένας χώρος κατασκευής χιλιάδων εμπρηστικών μηχανισμών "μολότοφ" περιγράφεται σαν… "κοινωνικός χώρος"» και τονίζει:

«Όμως, η ελληνική κοινωνία και κρίση έχει και γνώση για το τι συμβαίνει στους χώρους των καταλήψεων δημοσίων κτιρίων. Γνωρίζει επίσης ποιος συναγωνίζεται το άλλο άκρο στην άσκηση βίας, ποιος είναι θαυμαστής, ακόμη και σήμερα, αυταρχικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων και ποιος φαντασιώνεται την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη».

Ανταπαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στη ΝΔ όσο και στο υπουργείο, αναφέρει:

«Να ευχηθούμε ο Άγιος Βασίλης να φέρει λίγη περισσότερη σοβαρότητα και έμπνευση στα γραφεία Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που θεωρούν ότι με εμφυλιοπολεμικού κλίματος ανακοινώσεις θα κατορθώσουν να ξεχάσει η κοινωνία, έστω και λίγο, τις συνέπειες της μνημονιακής βαρβαρότητας, καθώς και να κρύψουν την κοινωνική τους απομόνωση».




Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: