Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ξεχάσατε να πάρετε το αγαπημένο αρκουδάκι του


Ξεχάσατε να πάρετε το αγαπημένο αρκουδάκι του

Φεύγοντας από το σπίτι σας για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές είχατε την αίσθηση ότι κάτι ξεχάσατε. Μόλις φθάσατε στον προορισμό σας συνειδητοποιήσατε ότι αυτό που ξεχάσατε ήταν το αγαπημένο αρκουδάκι του παιδιού σας, το οποίο κουβαλάει μαζί του τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Τρέμετε στην ιδέα ότι το βράδυ θα πρέπει να του ανακοινώσετε ότι πρέπει να κοιμηθεί χωρίς αυτό!


Καταρχήν θα πρέπει να ηρεμήσετε και φυσικά να μην αισθάνεστε άσχημα που το ξεχάσατε. Θα πρέπει πάντα να θυμάστε ότι όσο πιο πανικόβλητη είσαστε, τόσο περισσότερο το παιδί σας το διαισθάνεται και αναστατώνεται. Αντίθετα όσο πιο ήρεμη νιώθετε εσείς για αυτή την απώλεια τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει αυτό το μικρό δράμα.

Πώς να αντιμετωπίσετε την κατάσταση

Αν είσαστε τυχερή και δεν το πάρει είδηση μην κάνετε κανένα σχόλιο. Εάν το αντιληφθεί αλλά δε δώσει μεγάλη σημασία πείτε του χωρίς ιδιαίτερη έμφαση "ναι το ξέχασες αλλά μην ανησυχείς, το αρκουδάκι σου είναι σπίτι και σε περιμένει. Όταν επιστρέψουμε θα το βρεις ξανά".

Εάν αρχίζει να κλαίει, δε θα πρέπει να μεγαλοποιήσετε την κατάσταση αλλά ούτε και να είσαστε αδιάφορη. Μπορείτε να του πείτε "καταλαβαίνω ότι στεναχωριέσαι αλλά τώρα είναι αδύνατον να επιστρέψουμε για να το πάρουμε. Θα το βρεις όταν γυρίσουμε σπίτι". Επιπλέον θα μπορούσατε να συμπληρώσετε ότι τώρα που είναι μεγάλο παιδί ίσως και να μην το χρειάζεται τόσο.

Εάν το παιδί σας δεν ηρεμεί με τίποτα ίσως να χρειάζεται να πάτε στην αγορά και να βρείτε κάποιο άλλο αρκουδάκι να του δώσετε προκειμένου να απολαύσετε τις λίγες ημέρες που έχετε μπροστά σας για να ξεκουραστείτε.

Όταν επιστρέψετε σπίτι

Μην ασχοληθείτε καθόλου με το αρκουδάκι. Αν εκείνο σας το φέρει πείτε του ότι ίσως είναι η ώρα να σταματήσει να κοιμάται μαζί του γιατί είναι πια αρκετά μεγάλο. Αν το έχει ξεχάσει σε καμία περίπτωση μην του το θυμήσετε. Λίγες ημέρες μετά μπορείτε να του εκφράσετε πόσο υπερήφανη είσαστε που μεγάλωσε τόσο, που πια δε χρειάζεται το αρκουδάκι του.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: