Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί όλα τα παιδιά μεγαλώνουν, εκτός από ένα...


Ποιος δεν ξέρει αυτή τη φράση απ’ το αγαπημένο παραμύθι «Πήτερ Παν» ; Ναι, σίγουρα, μόνο ο φανταστικός ήρωας Πήτερ Παν μένει για πάντα παιδί, ενώ όλοι οι υπόλοιποι , δυστυχώς, μεγαλώνουμε…
Ποιος δεν ξέρει αυτή τη φράση απ’ το αγαπημένο παραμύθι «Πήτερ Παν» ; Ναι, σίγουρα, μόνο ο φανταστικός ήρωας Πήτερ Παν μένει για πάντα παιδί, ενώ όλοι οι υπόλοιποι , δυστυχώς, μεγαλώνουμε…

Και λέω ‘’δυστυχώς’’, γιατί κατά τη γνώμη μου, πόσο ωραίο θα ήταν να μέναμε για πάντα παιδιά ;!; Αυτό σκεφτόμουν βλέποντας για πολλοστή φορά την ταινία του «Πήτερ Παν», (2004).

«Το να μεγαλώνεις είναι μια βάρβαρη υπόθεση…» λέει σε μια σκηνή της ταινίας, ο κάπταιν Χουκ στη Γουέντυ. Και δεν έχει και πολύ άδικο! Καθώς μεγαλώνουμε, έρχονται οι περισσότερες υποχρεώσεις, τα προβλήματα, οι πολλές σκέψεις, το άγχος, τα «πρέπει» και τα «μη». Οπότε τί καλύτερο να ερχόταν και σε μας ο Πήτερ Παν και να μας έλεγε να «τα ξεχάσουμε όλα…να μη σκεφτούμε ποτέ ξανά τα προβλήματα των μεγάλων» , πηγαίνοντας μας σε μια άλλη Χώρα του Ποτέ;

Εγώ πάντως θα το σκεφτόμουν σοβαρά να τον ακολουθήσω !

Γενικά πάντως, πιστεύω ότι τείνουμε να χάσουμε όλοι μας την παιδική πλευρά μας(για να μην πω ότι ήδη την έχουν χάσει κάποιοι), κι αυτό είναι τρομερό. Με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και τη γενικά δύσκολη περίοδο που ζούμε, πνιγμένοι σε σκοτούρες και βάσανα, ας μη χάσουμε τη μοναδική μας ελπίδα για ζωή !

Ας μη χάσουμε το παιδί που κρύβουμε όλοι μέσα μας!



Και πως μπορεί να γίνει αυτό ; Απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1)Χρησιμοποιήστε τηφαντασία σας, όταν γύρω σας τα πάντα φαίνονται μελαγχολικά.
2) Συνεχίστε να παίζετε, είτε αυτό είναι επιτραπέζια παιχνίδια με φίλους, είτε διάφορα άλλα παιχνίδια με τα μικρά αδέρφια σας, ανίψια σας κτλ.
3) Κάντε πάνταχαρούμενες σκέψεις, μην αφήνοντας ποτέ τις δυσκολίες της ζωής να σας αποθαρρύνουν.
4) Γίνετε, έστω και για λίγο, πάλι παιδί,ξεχνώντας για λίγο τις καθημερινές ευθύνες και την πραγματική ζωή.
5) Κρατήστε ζωντανή την ανεμελιά σας, την αθωότητα σας, την επιθυμία σας ναονειρεύεστε.
Και το σημαντικότερο : Να γελάτε, όσο γίνεται περισσότερο, κάθε μέρα !Εξάλλου, το γέλιο κάνει καλό, ακόμα και στην υγεία!

Μέσα απ’ τα μάτια ενός παιδιού, ο κόσμος φαίνεται πιο αισιόδοξος και απλός. Το τραγουδάνε και οι Reamonn: «Why did we make it so hard ? Τhis life is so complicated, until we see it through the eyes of a child(= Γιατί το κάνουμε τόσο δύσκολο; Αυτή η ζωή είναι τόσο περίπλοκη, μέχρι να τη δούμε μέσα απ’ τα μάτια ενός παιδιού)».



Προσοχή όμως : Το να κρατήσετε ζωντανή την παιδική σας πλευρά και ψυχή, δε σημαίνει ότι πρέπει να φτάσετε στον παλιμπαιδισμό ή στο «σύνδρομο του Πήτερ Παν» , μένοντας ανώριμοι και ανήμποροι να αντιμετωπίσετε τις ευθύνες της ζωής. Όλα έχουν ένα μέτρο και χρειάζονται ένα καλό συνδυασμό!



Το να μεγαλώνεις, είναι κάτι που κανένας μας δεν μπορεί να το αποφύγει,κακά τα ψέματα. Αλλά δείτε το και αλλιώς…αν μέναμε για πάντα παιδιά, δε θα ζούσαμε κάποιες σημαντικές εμπειρίες ως ενήλικες. Θα στερούμασταν την ίδια την πραγματική ζωή και την εξέλιξη της, έτσι θα μέναμε ελλιπείς.

Μείνετε λοιπόν παιδιά στην ψυχή, αλλά παράλληλα, μην αρνείστε να μεγαλώσετε, ώστε να ζήσετε όλα αυτά που σας επιφυλάσσει η ζωή!





Ακόμα και το ‘’αιώνιο παιδί’’, ο Πήτερ Παν, συμφωνεί μαζί μας :

«Τελικά το να ζεις , είναι μια μεγάλη περιπέτεια»



















* Πηγές :

Η 1η εικόνα προέρχεται απ' το site : http://io9.com

Η 3η εικόνα, απ' το blog : http://theatreviewer.blogspot.gr

Η 4η εικόνα, απ' το site : www.jenny.gr

Πηγη




SHARE THIS

0 σχόλια: