Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Τρέιλερ: Ο Τζέιμς Φράνκο και οι "ακατάλληλες" κομμένες σκηνές από το "Ψωνιστήρι"



Ανάμεσα στους τίτλους που ανακοινώθηκαν για το Sundance ήταν το πειραματικό «Interior. Leather Βar», η καινούργια συνδρομή – περιήγηση του ανήσυχου Τζέιμς Φράνκο στη γκέι κουλτούρα.
Ο ίδιος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην ταινία που αναλαμβάνει να λύσει την απορία όσων αναρωτιούνται τι περιλάμβαναν οι κομμένες σκηνές του θρυλικού «Cruising» («Το Ψωνιστήρι») του 1980.
 Σαράντα λεπτά υλικού αφαιρέθηκαν από το σκηνοθέτη Ουίλιαμ Φρίντκιν προκειμένου η ταινία να μη χαρακτηριστεί ακατάλληλη και οδεύσει προς το πρόγραμμα αιθουσών ειδικού ρεπερτορίου. Η ταινία με πρωταγωνιστή τον νέο τότε Αλ Πατσίνο, ακολουθούσε έναν μυστικό αστυνομικό που κατορθώνει να παρεισφρήσει στην underground κοινότητα της Νέας Υόρκης και να εντοπίσει ένα κατά συρροή δολοφόνο με ροπή προς το σαδομαζοχισμό, ο οποίος σκορπάει το θάνατο ανάμεσα στους γκέι.

Η ταινία του Φράνκο και του φίλου του Τράβις Μάθιου εμπνέεται από αυτήν την αυτό-λογοκρισία του Φρίντκιν με το δίδυμο να αναπαριστά κομμένες S&M σκηνές προσπαθώντας αρχικά να φανταστεί τι περιεχόμενο μπορεί να περιείχαν.
 Το τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε (με τον Φράνκο να έχει φροντίσει να προσθέσει τα επαινετικά quotes φίλων και συνεργατών) δίνει διευκρινίσεις στην επίσημη σύνοψη: Η εικόνα ακολουθεί τον πρωταγωνιστή Βαλ Λόρεν, ο οποίος δέχεται απρόθυμα τον κεντρικό ρόλο στο φιλμ. Ο Βαλ αναγκάζεται συνεχώς να επαναδιαπραγματεύεται τα όριά του εντός ή εκτός γυρίσματος, με σκηνές πραγματικού σεξ να επενδύουν οπτικά και ηχητικά αυτές τις συζητήσεις που κάνει με σκηνοθέτες και παραγωγούς.
 Με το γνωστό στοιχείο της ταινίας μέσα στην ταινία, ο Φράνκο έχει στήσει την κάμερά του σαν making of κινηματογραφιστής μέσα στα σετ κάποιου άλλου για να μιλήσει για τα όρια της καλλιτεχνικής ελευθερίας, της δημιουργικότητας, αλλά και τη διάρρηξη των σεξουαλικών φραγμών – στοιχεία που κάνουν την ταινία του ένα ακόμα statement στην queer κουλτούρα, στην οποία μοιάζει να έχει αφιερωθεί.
Σημειώστε στη λίστα του το μικρού μήκους «The Feast of Stephen», το «Sal», μια ταινία –αφιέρωμα στις τελευταίες ώρες του ομοφυλόφιλου ηθοποιού Σαλ Μινέο, το «The Broken Tower», με θέμα τη ζωή του επίσης γκέι ποιητή Χαρτ Κρέιν, αλλά και το ρόλο του στο «Milk» του Γκας Βαν Σαντ.

Τζον Κάμερον Μίτσελ («Hedwig and the Angry Inch», «Shortbus»), Γκας βαν Σαντ και Άντριου Χέιγκ («Weekend»), που έχουν ασχοληθεί με ζητήματα σεξουαλικών ταυτοτήτων και αποδοχής της διαφορετικότητας σε προηγούμενες δουλειές τους, είναι λογικό να προσπαθούν να δώσουν ώθηση στο πρότζεκτ με έναν καλό λόγο, αλλά ας μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.


Τ




Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: