Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Alonso, o κορυφαίος της χρονιάς!


Alonso, o κορυφαίος της χρονιάς! - Φωτογραφία 1

Μπορεί να έχασε το Πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες, ωστόσο η πορεία του και οι εμφανίσεις στο Γολγοθά των 20 αγώνων, χωρίς μάλιστα να διαθέτει ιδιαίτερα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, κάτι που αναγνώρισαν και οι πλέον αρμόδιοι.


Ο λόγος για τους επικεφαλής των ομάδων, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στο γκάλοπ που διενήργησε το βρετανικό Autosport, ψήφισαν τον Ισπανό πιλότο της Ferrari ως τον κορυφαίο του 2012.

Η ψηφοφορία ήταν μυστική και οι βαθμοί μοιράστηκαν σύμφωνα με το ισχύον βαθμολογικό σύστημα της Formula 1 (25-18-15-12-10-8-6-4-2-1).

Οι 8 από τους 12 επικεφαλής ομάδων που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία επέλεξαν ως κορυφαίο τον Alonso, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να συγκεντρώσει 269 βαθμούς έναντι 198 του επί 3 συναπτά έτη Γερμανού Παγκόσμιου Πρωταθλητή!

Είναι η 2η φορά την τελευταία 5ετία που ο Ισπανός κατακτά το συγκεκριμένο τίτλο που τείνει να εξελιχθεί σε τίτλο παρηγοριάς για τον ίδιο μιας και η προηγούμενη φορά που ψηφίστηκε ως κορυφαίος πιλότος της χρονιάς στο σχετικό γκάλοπ του Autosport ήταν το 2010 όταν και πάλι είχε χάσει στον τελευταίο αγώνα (Abu Dhabi) το Πρωτάθλημα από τον Vettel.



«Μερικές φορές αισθάνεσαι ότι κάποιες χρονιές έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά και μερικές ότι κάτι σου διέφυγε ή ότι κάτι θες να αλλάξεις ή να βελτιώσεις για την επόμενη χρονιά. Πιστεύω ότι αυτή η χρονιά ήταν τέλεια. Θεωρώ πως είναι αδύνατο να επαναλάβω κάτι τέτοιο ξανά στο μέλλον της καριέρας μου», δήλωσε προσφάτως ο Αlonso αναφερόμενος στο φετινό Πρωτάθλημα.

Τρίτος στις προτιμήσεις των επικεφαλής ήταν ο Lewis Hamilton που συγκέντρωσε μόλις έναν βαθμό παραπάνω του Kimi Raikkonen που επέστρεψε φέτος στη Formula 1 μετά από απουσία 2 ετών.

Αναλυτικά οι κορυφαίοι 10 πιλότοι της χρονιάς όπως τους ψήφισαν οι επικεφαλής των ομάδων:

Fernando Alonso / 269Sebastian Vettel / 198Lewis Hamilton / 177Kimi Raikkonen / 176Jenson Button / 104Mark Webber / 66Nico Hulkenberg / 50Nico Rosberg / 30Sergio Perez / 30Felipe Massa / 27



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: