Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Όταν πέφτει η νύχτα: 7 tips ασφαλείας για τρέξιμο μόλις σκοτεινιάσει



Μην αφήσεις το σκοτάδι να χαλάσει την αγαπημένη σου ρουτίνα. Απλά ακολούθησε αυτές τις μικρές συμβουλές και θα γυρίσεις στο σπίτι σου σώος και αβλαβής. Και σίγουρα αναζωογονημένος.

Τώρα που το φως της ημέρας μας αποχαιρετά νωρίς, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε και να τρέχουμε. Εδώ κυρίες μου (και κύριοι φυσικά) τρέχετε με ζέστη και με κρύο, στο βράδυ θα κολλήσετε; Βεβαίως και όχι. Απλά για να μην βγει αληθινό το ρητό "όποιος νύχτα περπατεί λάσπες και....πατεί" σου έχουμε εφτά μίνι συμβουλές ασφαλείας.
1. Χαμήλωσε το volume της μουσικής
Το ιδανικό θα ήταν να αφήσεις το mp3 player στο σπίτι, αλλά επειδή τη θέλεις τη μουσική σου για να παίρνεις δύναμη και τέμπο να συνεχίσεις, τουλάχιστον χαμήλωσε την ένταση. Η πολλή δυνατή μουσική, όπως είναι φυσικό, σου αποδυναμώνει την αίσθηση της ακοής. Τι σημαίνει αυτό;

Δεν μπορείς να ακούσεις αν έρχεται κάποιο αυτοκίνητο
 
αν σε κυνηγά κάποιος σκύλος
 
αν κάποιο ποδήλατο σου χτυπά το κουδουνάκι
 
2. Τρέχα σε μονοπάτια γνώριμα
Ποτέ μην τρέχεις το βράδυ κάπου που δεν έχεις ξανατρέξει τουλάχιστον δυο-τρεις φορές και την ημέρα. Πρέπει να γνωρίζεις όχι απλά τη διαδρομή αλλά και το έδαφος στο οποίο τρέχεις.
3. Τρέχα αντίθετα στην κίνηση
Είναι πιο εύκολο να αποφύγεις τα αυτοκίνητα όταν τα βλέπεις να έρχονται.
4. Κάνε το ζέσταμά σου
 
Επειδή τρέχεις βράδυ και υποτίθεται πως το σώμα είναι πιο ζεστό, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραβλέψεις το ζέσταμα. Οι διατάσεις σώζουν.
5. Φρόντισε να είσαι ορατός
Δεν δυσκολεύεσαι μόνο εσύ να δεις όταν τρέχεις βράδυ. Δυσκολεύονται να σε δουν και οι άλλοι.
Δεν χρειάζεται να φορέσεις σειρήνα στο κεφάλι για να σε βλέπουν
 
Ούτε να βάψεις τα μαλλιά σου φωσφοριζέ. Εντάξει εγώ τα έβαψα.
 
Μπορείς απλά να φοράς λευκά, κίτρινα ή πορτοκαλί ρούχα. Ή να διαλέξεις ειδικά ρούχα για τρέξιμο που έχουν ανακλαστικά στοιχεία και σε κάνουν να λάμπεις σαν πυγολαμπίδα μόλις πέσουν τα φώτα πάνω σου. Όπως λέει και ο Kanye:
 
Για παράδειγμα, το Nike Element Tight είναι ένα τέτοιο κολάν, το οποίο χάρη στις λεπτομέρειές του εξασφαλίζουν την ορατότητα των αθλητών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το Nike Element Shield Fz, είναι ένα jacket που δεν σε προφυλάσσει απλά από αέρα, βροχή και κρύο, αλλά και από το να σε πατήσουν. Ενώ ταNike Air Pegasus επίσης είναι παπούτσια που έχουν ιδιαίτερα ανακλασιτκή επιφάνεια. Αν δεν μας πιστεύεις πώς λάμπεις όταν τα φοράς όλα αυτά, δες πώς λάμπω εγώ σε μία από τις βραδινές μου τρεχάλες:
 
Τυφλώθηκες;
6. Κουβάλα πάντα μαζί σου το κινητό τηλέφωνο
Μην πάει ο νους σου στο κακό. Μπορεί να βρεις κάποιον και να θες να ανταλλάξεις τηλέφωνο. Όχι εντάξει, πλάκα κάνουμε (και δεν κάνουμε). Σε περίπτωση που σου τύχει κάτι απρόοπτο καλό είναι να μπορείς να ειδοποιήσεις κάποιον.
 
Ασε που ενεργοποιείς και το NiKe+ Running, το οποίο με τη λειτουργία "Next Moves" σε ενθαρρύνει να προσπαθήσεις παραπάνω.
7. Τρέχα μαζί με έναν φίλο σου
 
Διάλεξε κάποιον που τρέχετε με τον ίδιο ρυθμό και βγείτε "παγανιά" παρέα.        



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: