Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Kάνε (πάλι) pause στην Βίνα Ασίκη



Στα πέντε της βγήκε στο Εθνικό θέατρο (δίπλα σε Λαμπέτη και Χορν), στα δέκα της στο Ηρώδειο (δίπλα στην Άννα Συνοδινού) και στα 16 της έκανε περιοδείες σε νυχτερινά κέντρα ανά τον κόσμο. Και μετά ήρθε το σεξ (στα 18 της), οι εκτρώσεις (τρεις) και ο γάμος (στα 25 της). Είσαι σίγουρος ότι το μόνο που θέλεις να μάθεις για αυτή είναι το παρασκήνιο της διαβόητης σκηνής στην παραλία του Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα;




Το να έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά μια γυναίκα με την οποία 'μεγάλωσες' είναι συνήθως ξενερωτική εμπειρία. Αλλά η Βίνα ήταν για μένα μια αποκάλυψη. 20 χρόνια μετά την εποχή του αστυνόμος Βαρβάρα, την συνάντησα στο βραβευμένο παιδικό χοροθέατρο 'Άμυνα' στο δήμο Άνω Λιοσίων.

''Για μένα οι σκηνές αυτές ήταν ξεφτίλα. Δεν με ενδιέφερε να πουλάω τον κώλο μου, κι ας ήταν ωραίος. Τι τα θες; Μου έλεγαν ‘Εμείς είμαστε σοβαροί σκηνοθέτες, τι νομίζεις ότι γυρίζουμε, τσόντα;’ και ότι η κάμερα θα ήταν μακριά. Άμα είσαι μαλάκας, μικρός και ματαιόδοξος, την πατάς''
Εκεί όπου αφιέρωσε την ζωή της μετά τον γάμο της -στα 25 της- με τον χορευτή σύζυγο της Ορέστη Δημητρίου με τον οποίο είναι ακόμη μαζί (σ.σ. αν και τα τελευταία χρόνια αναγκάστηκε, λόγω αμοιβών που της καθυστερούσαν, να πουλήσει το σπίτι 150 τ.μ. που είχε αγοράσει με τα χρήματα από τις ταινίες).



















Το πλάσμα που συναντάς μπροστά σου, δεν έχει -σε πρώτη ανάγνωση- καμία σχέση με την χυμώδη γυναικάρα που κάθε 30άρης αναστέναξε μαζί της στην εφηβεία της.
Αν και η σπίθα, η τσαχπινιά και η -καλώς εννοούμενη- πουτανία, το τρίπτυχο δηλαδή που την καθιέρωσε, είναι πάντα εκεί. Απλά χρειάζεται να προσπαθήσεις λίγο περισσότερο για να τα διακρίνεις.
''Δεν ήμουν πολύ ωραία γυναίκα. Μια κλασική Eλληνίδα, με τα μπουτάκια της, τα βυζάκια της, τα παχάκια της. Αλλά είχα τσαχπινιά και ήξερα να πουλάω τον εαυτό μου στο φακό. Μου έβγαινε μια ‘πουτανιά’ , με την καλή έννοια''
Εκεί όμως που θα χάσεις την μπάλα, είναι όταν την ακούσεις να μιλά. Όχι με ζουζουνίσματα και ηλίθιες ερωτιάρικες ατάκες, όπως στο σύνολο σχεδόν των 27 ταινιών και 31 βιντεοκασετών στις οποίες έχει παίξει, αλλά κανονικά. Ως η αληθινή Βίνα. Φουλ στην ειλικρίνεια και την αυτογνωσία.





















'Το μέσα μου δεν είχε καμία σχέση με το έξω μου. Να φανταστείς ότι άρχισα μεγάλη τις ερωτικές σχέσεις. Άρχισα 18 χρονών και γνώρισα τον άντρα μου στα 25. Αν δεν είχα παντρευτεί, θα ήμουν πολύ μεγάλη σταρ τώρα, θιασάρχης και θα είχα κάνει πολλά λεφτά. Αλλά θα ήμουν δυστυχισμένη. Όπως οι πολύ ωραίες όλων των εποχών που βλέπω'

Πως είναι δυνατόν να μην ερωτευτείς ξανά ένα γεννημένο αγρίμι που σου περιγράφει -με τον πιο ξερό και λιτό τρόπο- μια γεμάτη ζωή που ξεκινάει με εκείνη να τρυπώνει ως μωρό κάτω από τα καθίσματα του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο η μητέρα της ήταν ταξιθέτρια.
Και συνεχίζει με μια εφηβεία που ξοδεύτηκε σε περιοδείες ανά τον κόσμο και, λίγο αργότερα, τρεις εκτρώσεις 'λόγω κακής χρήσης των εργαλείων όταν ήμουν ακόμη ελεύθερη'.
Άσε που, μιλώντας με την Βίνα, αποκτάς και μια ιστορική αίσθηση πως ήταν το παρασκήνιο την εποχή της βιντεοκασέτας. Με εκείνη να τρέχει να κάνει την μια ταινία μετά την άλλη, ξεχρεώνοντας σε χρόνο dt το σπίτι που είχε αγοράσει ('Οι σκηνοθέτες με προτιμούσαν επειδή μπορούσα να παίζω κωμικά τις ερωτικές σκηνές') , να απορρίπτει προσφορές για soft porn (‘Μου έδιναν πολλά λεφτά. Αλλά είπα όχι. Εδώ δεν έχω κάνει καν αληθινή ερωτική σκηνή’) και να βλέπει το κασέ της να φτάνει το 1.000.000 δρχ. Πριν αποφασίσει να τα βροντήξει όλα κάτω και να παντρευτεί τον άντρα της ζωής της.

'Είμαι ερωτευμένη με αυτό που κάνω τώρα. Και δεν ήξερα καν ότι το ήθελα. Αν μου έλεγες στα 20 ότι θα κάτσεις μια ζωή με τον ίδιο άντρα σε ένα σπίτι, να φτιάχνεις πατάτες τηγανητές και να του πλένεις τα σώβρακα, θα μου φαινόταν απαίσιο και ξενέρωτο'

Και αυτό, το γεγονός ότι επέλεξε τον έρωτα από τα φράγκα, αποδεικνύει ότι τελικά η Βίνα της ζωής ήταν και είναι πολύ πιο ερωτική από την Βίνα της οθόνης.




Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: