Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Wall Street Journal «Ο Σαμαράς είναι το καλύτερο λιμάνι σε αυτή την καταιγίδα»


«Ο Σαμαράς είναι το καλύτερο λιμάνι σε αυτή την καταιγίδα»

Την εύνοια των ξένων ηγετών φαίνεται να έχει κερδίσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος από επικριτής του ευρωπαϊκού σχεδίου διάσωσης για την Ελλάδα, έχει γίνει πλέον ο πλέον αξιόπιστος άνθρωπος για την Ευρώπη προκειμένου να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Σύμφωνα με το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας, ο Έλληνας πρωθυπουργός βιώνει μια μεγάλη μεταμόρφωση. «Από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία ο 61χρονος κ. Σαμαράς έχει προσπαθήσει να επιβάλλει τα μέτρα που χρειάζονται προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δανειστές της χώρας και παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό» τονίζει ο αρθρογράφος.

Με αυτή του τη στάση έχει κερδίσει την εύνοια των ξένων ηγετών, ωστόσο αναφέρεται στο άρθρο ότι αυτό μπορεί να αλλάξει αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις και δεν τηρήσει τις υποσχέσεις της.

«Ο κ. Σαμαράς θεωρείται δύσκολος και σκληρός» αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος στην εφημερίδα. «Αυτό όμως σημαίνει ότι θα μπορεί και να φέρει εις πέρας τις απαραίτητες αλλαγές. Είναι το καλύτερο λιμάνι σε αυτή την καταιγίδα».

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το αιφνιδιαστικά ισχυρό ποσοστό που απέσπασε ο ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές, συμπληρώνει ο αρθρογράφος της Wall Street Journal. «Οι Ευρωπαίοι είδαν τον κίνδυνο του ΣΥΡΙΖΑ και συνειδητοποίησαν ποια θα ήταν η εναλλακτική» δήλωσε σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης στην εφημερίδα και συμπλήρωσε: «Πριν υπήρχε αδιαμφισβήτητα μία ψυχρή σχέση, αλλά τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα».

Στην αρχή της κρίσης η κ. Μέρκελ είχε κατηγορήσει τον Αντώνη Σαμαρά για υπονόμευση της πολιτικής συναίνεσης στην Ελλάδα, προκειμένου να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, ανέφερε πρόσφατα Γερμανός αξιωματούχος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο κ. Σαμαράς εξόργισε ακόμη περισσότερο την κ. Μέρκελ όταν το 2011 απάντησε αρνητικά στις εκκλήσεις της για διακομματική υποστήριξη των επώδυνων μεταρρυθμίσεων.

Ωστόσο, όταν ο κ. Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός τον Ιούνιο, η κ. Μέρκελ αποφάσισε να βάλει κατά μέρος τις διαφωνίες του παρελθόντος και να του δώσει την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να ανατρέψει την αρνητική πορεία της Ελλάδας, όπως «ένας νέος διευθύνων σύμβουλος σε μια εταιρεία» πρόσθεσε ο Γερμανός αξωματούχος.

Ο κ. Σαμαράς και οι σύμβουλοί του έκαναν καλή εντύπωση, όταν επισκέφθηκαν το Βερολίνο τον Αύγουστο και έσπεισαν την κ. Μέρκελ ότι είναι αποφασισμένοι να επιταχύνουν το ρυθμό εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, κατέληξε ο ίδιος αξιωματούχος.





Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: