Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Teen movies: Κάν'το σαν τα πρώτα (ή τα τελευταία) χρόνια στο σχολείο



Το άρθρο σηκώνει κουβά ποπ κορν, αναψυκτικά και αναπευτικό καναπέ. Καλή διάθεση να έχεις και το γέλιο θα έρθει σίγουρα και αυτό. Τσέκαρε τις teen movies που σου προτείνουμε μία μία.


Superbad
 
Δύο καλοί φίλοι, που θεωρούνται λίγο πολύ οι παρακατιανοί του σχολείου, ο Seth (Jonah Hill) και ο Evan (Michael Cera) γίνονται δεκτοί σε διαφορετικές σχολές και γι αυτό θέλουν να περάσουν τις τελευταίες μέρες της κοινής του σχολικής πορείας μέσα στην πλάκα, τα πάρτι και το σεξ (α ναι βεβαίως είναι και παρθένοι). Εννοείται πως υπάρχει κορίτσι στην υπόθεση και αυτή δεν είναι άλλη από την Emma Stone, καθώς και ένα γκίγκουλο που τον υποδύεται ο Christopher Mintz-Plasse. Το σενάριο ανήκει στους τότε (μιλάμε για το 2007) πιτσιρικάδες Seth Rogen και ο Evan Goldberg - γι αυτό και τα ονόματα των πρωταγωνιστικών ρόλων. 
American Pie
 
Έχουν βγει τέσσερα American Pie, αλλά κανένα δεν θα σου αφήσει την γεύση που σου άφησε το πρώτο. Κλασσική ταινία του 1999 με πρωταγωνιστές σχολιαρόπαιδα με "βαθιές" σεξουαλικές αναζητήσεις και αχαλίνωτη όρεξη για χαβαλέ. Σου αρέσει δεν σου αρέσει το σίγουρο είναι ότι μετά από αυτή την ταινία θα βλέπεις με άλλο μάτι κάθε ταψί μηλόπιτας. 
Easy A
 
Καλών αρχών μαθήτρια με ήθος και βαθμούς επιλέγει να χαλάσει μόνη της την εικόνα της και να γίνει η εύκολη του σχολείου αφήνοντας ένα ψέμα για την ερωτική της ζωή να φτάσει σε όλες τις τάξεις. Τι έχει να κερδίσει; Αναγνώριση και χρήματα. Τα υπόλοιπα δεν σου τα λέμε δες το και μόνο σου, απλά πάρε υπογλώσσιο γιατί πρωταγωνιστεί η Emma Stone.
The 40 year old Virgin
 
Ο 40χρονος Andy (Steve Carell) είναι λογιστής σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, του αρέσει να τραγουδάει καραόκε μόνος του στο σπίτι, παίζει με Nintendo και συλλέγει στρατιωτάκια. Ναι, ο Andy είναι σπασίκλας. Και ναι όπως θα κατάλαβες από τον τίτλο είναι παρθένος. Όχι για πολύ όμως γιατί οι "επιβήτορες" φίλοι του έχουν βαλθεί να το βγάλουν στο κουρμπέτι σύντομα.
Clueless
 
Η Alicia Silverstone και το entourage της σε σχολείο του Beverly Hill. Teen movie με τα όλα όλα του: πιτσιρίκες σταρλετς, μουσική από τα 90s και πολλά κιλά χαζομάρας. Ό,τι πρέπει δηλαδή να δεις αν είσαι στεναχωρημένος.
10 Things I Hate About You
 
Είναι οι ταινία που παίζουν μαζί ο Heath Ledger και ο Joseph Gordon- Levitt γι αυτό και μόνο θα τη δεις. Η πλοκή τώρα: Δύο αδερφές. Η μία δημοφιλής και τσαχπίνα, η άλλη περίεργη, αντράκι και φυτό. Και ένας πατέρας αυστηρός που δεν αφήνει την πρώτη να βγει με αγόρι παρά μόνο αν βγει και η δεύτερη με αγόρι. Τα υπόλοιπα στη μικρή σου οθόνη.
Scream
 
Ε εντάξει, αν δεν έχεις δει το πρώτο Scream είναι σαν να έχασες τα 90s. Γενναίο teen θρυλεράκι που μας έκανε μία εποχή να μην μπορούμε  να κοιμηθούμε με ανοιχτό παράθυρο ή να σηκώνουμε το τηλέφωνο. Επίσης παίζει η Drew Barrimore, το αιώνιο teen είδωλο. 
Donnie Darko
 
Σίγουρα από τα πιο ωραία soundtrack και από τις πιο περίεργες ιστορίες. Το τι σημαίνει τι σε αυτή την ταινία έχει υπαραναληθεί στο internet, αλλά ακόμα εμείς δεν βγάλαμε άκρη. Ούτε του David Lynch να ήταν. Δες το και εσύ αν δεν το έχεις κάνει ήδη (είναι και παλιό το άτιμο) και βοήθησέ μας ένα χεράκι.
Adventureland
 
Αν και βγήκε στους κινηματογράφους το 2009, μας πηγαίνει πίσω στο 1987, όπου αμερικανόπουλο προκειμένου να μαζέψει λεφτά για τις σπουδές του και τη μετακόμισή του στη Νέα Υόρκη, δουλεύει σε παρακμιακό λούνα παρκ, όπου και θα γνωρίσει τον έρωτα (Kristen Stewart). Προβλεπόμενο, αλλά για πολλούς ένα καλό teen movie, ακόμα ένα, δηλαδή, για τον Mottola (Superbad) μιας και φέρνει την υπογραφή του. Μορφή της ταινίας οι ιδιοκτήτες του Λούνα Παρκ, αλλά και ο εβραίος φίλος του πρωταγωνιστή.
Project X
 
Αυτό που θα δεις εδώ θα σε κάνει να θέλεις να ξαναγίνεις νέος. Γιατί; Γιατί η ταινία όλη είναι ένα πάρτυ που σφίζει από φρεσκάδα. Πώς το κατάφεραν αυτό οι παραγωγοί (η παραγωγή μάλιστα είναι του σκηνοθέτη του Hangover, Todd Phillips); Για τις ανάγκες του casting, οι παραγωγοί απηύθυναν πανεθνικό κάλεσμα σε νέους άνω των 18 ετών που είχαν ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία από υποκριτική. Έτσι επέλεξαν και τον  Nima Nourizadeh για σκηνοθέτη.  ο οποίος μέχρι τότε έκανε μουσικά video clip και διαφημιστικά.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: