Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

P.S. I hate you: Τα οργισμένα γράμματα του John Lennon γίνονται βιβλίο



"The John Lennon Letters" είναι ο τίτλος της συλλογής 300 περίπου επιστολών και καρτών που έστειλε ο John Lennon σε φίλους, δημοσιογράφους, ακόμα και θαυμαστές του.

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Little, Brown and Company (με τις ευλογίες της Yoko Ono) ένα απάνθισμα των "οργισμένων" επιστολών που έστειλε ο John Lennon το 1971 (ένα χρόνο μετά τη διάλυση των Beatles δηλαδή) σε φίλους, δημοσιογράφους ακόμα και groupies.
Οι λόγοι της οργής του; Διάφοροι. 

Η αρνητική κριτική προς το πρόσωπο της Yoko Ono ήταν ένας από τους συνηθέστερους. Φαίνεται ότι ο Lennon ένιωθε έντονα την ανάγκη να την προστατεύσει. Δες μερικές:


Σε άγνωστο θαυμαστή του
Ο Lennon απαντά σε θαυμαστή του που μιλά αρνητικά για τη Yoko.
Στην εφημερίδα "Post-Standard"
Δυο αλάνθαστους τρόπους για να νευριάσει τον Lennon χρησιμοποίησε ο συντάκτης του editorial της "Post-Standard": υποβαθμίζει τη Yoko Ono ως καλλιτέχνη και την ίδια στιγμή κολακεύει τον ίδιο τον Lennon.
Στον Paul και τη Linda McCartney
Σε μια δισέλιδη επιστολή, γραμμένη σε γραφομηχανή, ο Lennon τα βάζει με όλους και με: τη Linda, τον Paul ΜcCartney, τον Τύπο ακόμα και τους Beatles.
Στο περιοδικό Melody Maker
Μετά από μια συνέντευξη με τη Yoko για το βρετανικό μουσικό περιοδικό, ο Lennon έγραψε αυτό το γράμμα για να διορθώσει ένα, σημαντικό κατά τη γνώμη του, λάθος στο άρθρο: "Η Yoko δεν φοράει ποτέ τσόκαρα ή οτιδήποτε μοιάζει με τσόκαρο".
Στην εφημερίδα "Post-Standard"  (ξανά)
Δεν έχουν καταλαγιάσει τα νεύρα του John Lennon για το editorial της "Post-Standard" και συνεχίζει με δεύτερη επιστολή, στην οποία απευθύνεται με αρκετά προσβλητικά λόγια.
Στον παραγωγό George Martin
O ΜcCartney δεν ήταν ο μόνος στόχος του Lennon μετά τη διάλυση των Beatles. Απο τα βέλη της οργής του δεν ξέφυγε ούτε ο (για πολύ καιρό) παραγωγός του συγκροτήματος, George Martin.
Πηγή: Vulture.com
Φωτογραφία: Getty Images



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: