Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

O σκηνοθέτης του Corpus Christi: Nιώθω σαν να με βίασαν Χρυσαυγίτες


Αλβανός σκηνοθέτης Corpus Christi: Nιώθω σαν να με βίασαν Χρυσαυγίτες

Τα περιστατικά στο Θέατρο Χυτήριο που προκάλεσε η η Χρυσή Αυγή και άλλες παραθρησκευτικές οργανώσεις, καταδικάζει ο Λαέρτης Βασιλείου, σκηνοθέτης της επίμαχης παράστασης «Corpus Christi» που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.




Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Έθνος της Κυριακής», ο ελληνοαλβανικής καταγωγής Λ. Βασιλείου, εξηγεί ότι η παράσταση όχι μόνο δεν προσβάλει τα χρηστά ήθη, αλλά αφηγείται με καινούριο τρόπο την πιο παλιά και αμφιλεγόμενη ιστορία του κόσμου.

«Νιώθω σαν να μας βίαζαν. Μας εγκλώβισαν μέσα στο θέατρο, δεν μπορούσαμε να βγούμε, μας έβριζαν, χτυπούσαν τις πόρτες και πετούσαν γιαούρτια. Μου φώναζαν «Αλβανέ εδώ θα γίνει ο τάφος σου, θα σε βρούμε μην ανησυχείς. Θα σε κάψουμε ζωντανό. Να πας στους μωαμεθανούς να τα κάνεις αυτά» δηλώνει ο σκηνοθέτης.

Εμφανώς αγανακτισμένος από τα όσα συνέβησαν ο Λαέρτης Βασιλείου λέει πως κανείς δε μπορεί να του στερήσει το δικαίωμα να κουβαλάει μέσα του δύο διαφορετικούς πολιτισμούς, αφού η μητέρα του είναι από την Αλβανία και ο πατέρας του από την Ελλάδα.

Κατηγορεί ανοιχτά τη Χρυσή Αυγή πως δε σεβάστηκε ούτε αυτό το γεγονός και αγνοώντας για ακόμη μία φορά την ελευθερία της σκέψης και της Τέχνης σε μία χώρα που θέλει να λέγεται δημοκρατική πυροδότησε σκηνές μεσαιωνικού μένους, ενώ η Διαρκής Ιερά Σύνοδος χαρακτήρισε το έργο απαράδεκτο, προτρέποντας το κοινό να το αποδοκιμάσει, ξεχνώντας σαφώς ότι οι ρίζες του Ευρωπαϊκού θεάτρου ξεκίνησαν από τους κόλπους της εκκλησίας και τα θρησκευτικά δρώμενα.

Η παράσταση δε θα συνεχιστεί, αφού ο σκηνοθέτης δέχεται απειλές για τη ζωή του, ενώ απειλές δέχονται και οι γονείς του ότι θα τους στείλουν τα μέλη του παιδιού σας σε ένα κουτί.

Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: