Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Η Mozilla διόρθωσε το κενό ασφάλειας στον Firefox



Το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Mozilla ανακοίνωσε ότι αναβάθμισε την τελευταία έκδοση του προγράμματος διαδικτυακής πλοήγησης Firefox, κλείνοντας το κενό ασφάλειας που είχε εντοπίσει και το οποίο την είχε αναγκάσει να αποσύρει το λογισμικό της μόλις μία ημέρα μετά την κυκλοφορία του.

Πλέον, οι χρήστες μπορούν να «κατεβάσουν» την έκδοση 16.0.1 που δεν περιέχει την «τρύπα», την οποία θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν κακόβουλοι χάκερς.

Ο Firefox βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με μερίδιο περίπου 20% στην παγκόσμια αγορά προγραμμάτων πλοήγησης (browsers), όπου ανταγωνίζεται σκληρά με τον πρωτοπόρο Microsoft Internet Explorer και τον Google Chrome, που ακολουθεί στην τρίτη θέση.

«Παίρνουμε τα ζητήματα ασφάλειας πάρα πολύ σοβαρά. Καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τον Firefox γρήγορα και με περιορισμένες επιπτώσεις για τους χρήστες», δήλωσε στο BBC εκπρόσωπος της Mozilla.

Εκπρόσωπος της εταιρίας προϊόντων για την ασφάλεια του λογισμιμού Sophos ανέφερε, ότι το κενό ασφάλειας στον Firefox θα μπορούσε να είχε αποδειχτεί ιδιαίτερα σοβαρό, αν δεν είχε εντοπιστεί και επιδιορθωθεί τόσο γρήγορα από την Mozilla.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: