Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Η στιγμή που περίμενες: Το iFixit σου δείχνει τα «σωθικά» του iPhone 5!



Μπορεί να πονάει η «καρδιά» σου, όταν βλέπεις ένα smartphone «εις τα εξ ων συνετέθη», αλλά η διαδικασία που ακολουθούν στο iFixit κάθε φορά που κυκλοφορεί μία νέα πρόταση μάς χαροποιεί, επιπλέον, και λιγάκι.


Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για το μόνο τρόπο να έχουμε πληροφορίες για μία συσκευή, οι οποίες δεν προκύπτουν ούτε από το καλύτερο review. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα και για το iPhone 5 να πέσει στα «κατσαβίδια» του iFixit και να, τα… πορίσματα.
Όπως αναφέρεται, λοιπόν, στο site, ίσως είναι «το πιο «επισκευάσιμο» iPhone που έχεις δει» κι αυτό γιατί στα προηγούμενα μοντέλα υπήρχε ένας έντονος προβληματισμός σχετικά με το πόσο εύκολα μπορούν να επισκευαστούν σε περίπτωση βλάβης.
Το τηλέφωνο φαίνεται ότι ανοίγει εύκολα από εμπρός προς τα πίσω , κάτι το οποίο σημαίνει ότι το γυαλί του δε θα είναι τόσο δύσκολο να αντικατασταθεί και, τόσο η μπαταρία όσο και η διάταξη της οθόνης, είναι πολύ εύκολο να αφαιρεθούν.
Ακόμη ένα «προβληματικό σημείο» για τους κατόχους iPhone 4 και iPhone 4S ήταν το home button της συσκευής, που συχνά είχε πρόβλημα στην απόκριση με την πάροδο του χρόνου. Απ’ ό,τι φαίνεται, και σ’ αυτήν την περίπτωση, στο iPhone 5 είναι πιο εύκολο να αντικατασταθεί. Επίσης, «στεγάζεται» σε ένα μεταλλικό πλαίσιο στήριξης, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το iFixit, να είναι πολύ πιο δύσκολο να σπάσει.
Η DDR2 SDRAM φαίνεται ότι είναι από την κατασκευάστρια εταιρεία Elpida Memory, κάτι που αποτελεί διαφοροποίηση σε σχέση με τα μέρη της Samsung που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν. Η Apple, πάντως, συνηθίζει να λαμβάνει τις μνήμες της από διάφορους προμηθευτές, επομένως ίσως να μην πρέπει να πάρουμε τόσο στα σοβαρά αυτή την αλλαγή.
Όπως πιθανολογούνταν, τo LTE data & voice radio chip είναι το MDM9615M της Qualcomm που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά. Επιτρέπει την ταυτόχρονη μεταφορά φωνής και δεδομένων, παρόλο που δεν υποστηρίζεται από όλα τα δίκτυα. Από το teardown δίνονται και χρήσιμες πληροφορίες για όλα τα επιπλέον εξαρτήματα της συσκευής, όπως π.χ. ο νέος Lightning connector της Apple.
Τέλος, το iPhone 5 φαίνεται να είναι αρκετά ανθεκτικό στις γρατσουνιές, χάρη στην επίστρωση από αλουμίνιο και τοκρύσταλλο από ζαφείρι που καλύπτει την κάμερα, έχοντας πολύ καλές «αντιστάσεις» στα tests του iFixit. Στα πλαϊνά σημεία, όμως -που ενώνουν το μπροστά με το πίσω μέρος της συσκευής- δεν τα καταφέρνει τόσο καλά στους τομείς της αντοχής, οπότε, ίσως να χρειαστείτε μία θήκη, αν θέλετε το κινητό σας να παραμείνει σε καλή κατάσταση.
Σε κάθε περίπτωση, αν σας ενδιαφέρουν αυτά τα «sport» ή απλά θέλετε να έχετε περισσότερες πληροφορίες για το πώς είναι το iPhone 5 από… μέσα, επιβάλλεται να ρίξετε μία ματιά στο teardown του iFixit και τις αναλυτικές φωτογραφίες και λεζάντες του, εδώ.
Πηγή: The Verge via iFixit


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: