Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ποιές είναι οι πρωτεïνούχες τροφές που χαρίζουν ένα αδύνατο και υγιές σώμα;


Ποιές είναι οι πρωτεïνούχες τροφές που χαρίζουν ένα αδύνατο και υγιές σώμα;

Ποιες τροφές εμπεριέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεïνης; Γιατί πρέπει να λαμβάνουμε πρωτεïνη για ένα αδύνατο και υγιές σώμα ;


H πρωτεïνη αποτελεί τη λέξη κλειδί για τη δημιουργία ενός υγειούς και δυνατού σώματος. Ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι βοηθάει στη μέγιστη ανάπτυξη μυών, βελτιώνει το μεταβολισμό και μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του λίπους στο σώμα μας.

Ποιές όμως τροφές περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεïνης;

1. Ψάρια: Είναι πλούσια πηγή πρωτεινών (20% ανα 100 γραμ. του, είναι πρωτείνη) καθώς επίσης είναι χαμηλά και σε λιπαρά. Μπορείτε να τρώτε άφοβα ψάρια τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα, με μεγαλύτερη προτίμηση στο σολωμό, τον τόνο και στο φιλέτο μπακαλιάρου.

2.Κοτόπουλο: Το πουλερικό αυτό είναι η κατ'εξοχήν επιλογή όσων θέλουν να φάνε υγιεινά και με έμφαση στην πρωτείνη. Ένα φιλέτο κοτόπουλου 100 γραμμαρίων εμπεριέχει 30 γραμ. πρωτείνη. Προσοχή όμως, αφαιρέστε την πέτσα του γιατί εκεί κρύβονται αρκετά λιπαρά.

3.Φακές: Το όσπριο αυτό περιέχει 18 γραμ. ανα φλιτζάνι καθώς και πληθώρα άλλων θρεπτικών στοιχείων, όπως : σίδηρο, αμινοξέα και σελήνιο. Εκτός από την κλασική σούπα φακές, μπορείτε να τις προσθέσετε στη σαλάτα σας μαζί με όποια λαχανικά επιθυμείτε.

4.Γάλα και γιαούρτι: To γάλα περιέχει την καζεïνη (πρωτεïνη) που δίνει τροφή στο σώμα για περισσότερο χρονικό διάστημα, μιας και απορροφάται αργά. Το γιαούρτι από την άλλη, περιέχει 13-18 γραμ. πρωτεïνης ανα φλιτζάνι. Μπορείτε να το φάτε το πρωί με δημητριακά αλλά και το βράδυ με ψιλοκομμένα φρούτα και λίγο μέλι.

5.Τόφου: ΄Οσοι αγαπούν την ασιατική κουζίνα σίγουρα θα το έχουν εντάξει στο καθημερινό τους διαιτολόγιο μιας και περιέχει 10 γραμ.πρωτεïνης σε μόλις μισό φλιτζάνι.

6.Κινόα: Αποτελεί trend υπερτροφή καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεïνης (16%). Η πρωτεïνη που προσφέρει είναι πλήρης καθώς περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα. Μπορείτε να φτιάξετε μια τέλεια σαλάτα με κινόα, ψιλοκομμένη ντομάτα, αγγούρι και μαïντανό.

7.Αμύγδαλα: Mια χούφτα αμύγδαλα περιέχουν περίπου 8 γραμ. πρωτεïνης, καθώς επίσης περιέχουν μαγνήσιο και ασβέστιο. Ιδανική επιλογή για σνακ στο γραφείο η΄και στο σπίτι.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: