Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Το φαινόμενο... «Gangnam Style»



Ένας Νοτιοκορεάτης ράπερ με το όνομα Psy γίνεται ο πρώτος καλλιτέχνης από την ασιατική χώρα που καταφέρνει να φτάσει το No 1 στα βρετανικά charts. Η Korean Pop ή αλλιώς Κ-Pop αναμένεται να είναι το νέο μεγάλο hit της μουσικής βιομηχανίας;



Η τελευταία μανία που έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο αφορά έναν περίεργο τύπο με το όνομα Psy, με καταγωγή από την Νότια Κορέα, που δηλώνει ράπερ, μουσικός παραγωγός και χορευτής.
Το τραγούδι του «Gangnam Style» έχει συγκεντρώσει πάνω από 300 εκατομμύρια hits στο Youtube, ενώ κατάφερε να εκθρονίσει μεγάλα ονόματα της βρετανικής μουσικής και να πάρει αυτός την πρώτη θέση στα UK charts. Είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης από τη χώρα του που έχει καταφέρει κάτι ανάλογο. Τουλάχιστον προς το παρόν…

Το τραγούδι, με έντονο κωμικό ύφος, λέγεται ότι διακωμωδεί τις πλούσιες και εκκεντρικές κυρίες του Gangnam District της Seoul. Το videoclip υπακούει και αυτό στην κιτς ατμόσφαιρα, με γραφικά περασμένων δεκαετιών και χορογραφίες που προκαλούν… γέλιο, αλλά όλοι πλέον, προσπαθούν να τις μιμηθούν κάθε φορά που το τραγούδι ακούγεται σε κάποιο club.

Και αυτό ακριβώς είναι αυτό που έκανε το «Gangnam Style» τόσο μεγάλη επιτυχία, όπως είχε συμβεί και παλιότερα με την πασίγνωστη «Macarena» . 

Παρ' ότι μιλάμε για ένα κομμάτι που στερείται καλλιτεχνικού περιεχομένου, έχει καταφέρει να κάνει τον κόσμο χαρούμενο, να κολλήσει στο κεφάλι του ακροατή και να προκαλεί γέλια σε κάθε ακρόασή του, κάτι που τόσο πολύ χρειαζόμαστε σήμερα.

H K-pop ή αλλιώς Korean Pop είναι ένα είδος μουσικής που ο Δυτικός κόσμος δεν γνώριζε, παρότι είναι τόσο επηρεασμένη από τη Βρετανική και Αμερικάνικη pop σκηνή. Girl bands, όπως οι Girls Generation και boy bands όπως οι BigBang βαδίζουν στα χνάρια των αντίστοιχων συγκροτημάτων των 90s, όπως ήταν οι Backstreet Boys και οι Spice Girls και αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση, αφού ήδη έχουν υπογράψει συμβόλαια με μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Η.Π.Α.


Μπορεί το «Gangnam Style» να γνωρίζει αναπάντεχη επιτυχία και να ήταν μόνο η αρχή της γνωριμίας με τη μακρινή Νότια Κορέα, αλλά η K-pop θα πρέπει να αποδείξει στο μέλλον αν είναι ένα νέο μουσικό είδος που θα κρατήσει ή άλλη μία εφήμερη μόδα...



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: