Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Όταν το flamenco «κλείνει το μάτι» στον φακό



Το flamenco βρίσκεται στα όρια της...αστικής έκφρασης σε μία έκθεση φωτογραφίας αλλιώτικη από τις άλλες. Η Τινα Ζαφειρακοπούλου-Pfaeffle συλλαμβάνει με τον φακό της τον ανδαλουσιανό χορό και με φόντο το αθηναϊκό τοπίο, παρουσιάζει μια ιδιαίτερη έκθεση στον πολυχώρο Zero από την Τρίτη 16 ως την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου.


Τέσσερις χορεύτριες. Δυο μουσικοί. Μια φωτογράφος. Μια έκθεση φωτογραφίας και μια παράσταση flamenco, που χρησιμοποιούν το αστικό τοπίο της Αθήνας σαν φόντο για να ξεναγήσουν το κοινό, από τις 16 ως τις 25 Οκτωβρίου, σε μια σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής τέχνης της Ανδαλουσίας.

Νέοι από διαφορετικές πόλεις του κόσμου ενώνουν το πάθος τους για την φλογερή καλλιτεχνική έκφραση του flamenco, ενώ ντύνουν σε μια έκρηξη χρωμάτων και μουσικής το γκρίζο αθηναϊκό σκηνικό.

Τα χτυπήματα των ποδιών «κλείνουν το μάτι» στον φωτογραφικό φακό, συνθέτοντας ένα παιχνίδι γεμάτο αντιθέσεις: άλλοτε ανάμεσα στην πολυχρωμία των σεβιλιάνικων φορεμάτων και του τοπίου της Αθήνας, όπως το έχουμε συνηθίσει από τη θέα της ταράτσας μιας πολυκατοικίας, και άλλοτε πάλι μέσα από το φως και τις σκιές, που δημιουργούν οι φιγούρες των χορευτών.

Το φλαμένκο «ξεπηδά» μέσα από τις φωτογραφίες της Τίνα Ζαφειρακοπούλου-Pfaeffle και ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των επισκεπτών, με τις Χριστίνα Καράμπαμπα, Εύα Καρτερού, Βίκυ Σκορδάλη και Seda Karayilan να ερμηνεύουν το ανδαλουσιανό πάθος, ενώ τις συνοδεύουν οι Yota Baron στο τραγούδι και Roland Hoffmann στην κιθάρα.

Πληροφορίες: Zero, Μ. Αλεξάνδρου 120, Κεραμεικός, τηλ 2130237420, www.facebook.com/pages/Zero/341544899266130 , www.tinaandtheo.com , εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 16 Οκτωβρίου στις 20:30, διάρκεια έκθεσης : 16 Οκτωβρίου- 25 Οκτωβρίου, ώρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 11:00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, (Δευτέρα ανοιχτά από τις 19:00), είσοδος ελεύθερη.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: