Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Δημόσια πρόταση εξαγοράς της Eurobank κατέθεσε η Εθνική


Δημόσια πρόταση εξαγοράς της Eurobank κατέθεσε η Εθνική

Με 75% η ΕΤΕ και 25% η Eurobank στο νέο σχήμα


Την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση όλων των κοινών ονομαστικών μετοχών της Eurobank ανακοίνωσε αργά σήμερα το βράδυ η Εθνική Τράπεζα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, εφόσον επιτευχθεί η απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Eurobank, οι νυν μέτοχοι της ΕΤΕ και οι νυν μέτοχοι της Eurobank θα εκπροσωπούνται στο νέο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΤΕ κατά 75% και 25% αντίστοιχα.

Η ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης τελεί υπό την αίρεση σειράς εποπτικών και εταιρικών εγκρίσεων, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΤΕ.

Μέτοχοι της Eurobank, που εκπροσωπούν συνολικά ποσοστό 43,6% του μετοχικού κεφαλαίου, έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν τις μετοχές τους στη Δημόσια Πρόταση.

Μετά την Ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων προτίθεται να προβεί σε συγχώνευση με την Eurobank (η «Συγχώνευση»).

Ο κ. Γεώργιος Ζανιάς, Πρόεδρος της ΕΤΕ, δήλωσε:

«Η Δημόσια Πρόταση που ανακοινώθηκε σήμερα, στοχεύει στη δημιουργία ενός διευρυμένου τραπεζικού ομίλου στην Ελλάδα που θα διαδραματίσει τον καίριο ρόλο του πυλώνα σταθεροποίησης του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και θα παράσχει την απαραίτητη χρηματοδότηση που θα στηρίξει την Ελληνική οικονομική ανάκαμψη.»

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, σημείωσε:

«Με την παρούσα Δημόσια Πρόταση, η ΕΤΕ επιταχύνει την τάση ενοποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δημιουργώντας ένα μακροπρόθεσμα βιώσιμο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ικανό να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που βιώνει η Ελλάδα και ταυτόχρονα να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους μετόχους και των δύο τραπεζών.

Η στήριξη μεγάλης μερίδας μετόχων της Eurobank ισχυροποιεί τη Δημόσια Πρόταση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι και το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank θα αναγνωρίσει την αξία που δημιουργεί η Δημόσια Πρότασή μας και θα προτείνει τη συναλλαγή στους μετόχους της Eurobank. Καλωσορίζουμε στην Εθνική Τράπεζα την διακεκριμένη διοίκηση και το προσωπικό της Eurobank και προσδοκούμε τη σημαντική τους συνεισφορά για ένα επιτυχημένο κοινό μέλλον».

Η Eurobank θα αξιολογήσει με εποικοδομητικό πνεύμα την πρόταση της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με τη δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank, Νικόλαου Νανόπουλου. «Η αξιολόγηση θα γίνει με γνώμονα το συμφέρον όλων των ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων, των πελατών, των μετόχων και της ελληνικής οικονομίας», τονίζει ο κ. Νανόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurobank, «κατόπιν αρχικών διερευνητικών συζητήσεων, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) ανακοίνωσε σήμερα την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης ανταλλαγής για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της Eurobank, προσφέροντας ως αντάλλαγμα 58 νέες μετοχές της ΕΤΕ για κάθε 100 μετοχές της Eurobank, που αντιστοιχεί σε 1,17 ευρώ ανά μετοχή της Eurobank, βάσει της χρηματιστηριακής τιμής κλεισίματος της μετοχής της ΕΤΕ στις 4 Οκτωβρίου 2012».

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Νανόπουλου:

«Η δημόσια πρόταση ανταλλαγής εντάσσεται στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαδικασίας ενοποίησης του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα. Το Δ.Σ. της Eurobank θα αξιολογήσει περαιτέρω, με εποικοδομητικό πνεύμα, την προτεινόμενη επιχειρηματική ενοποίηση με γνώμονα το συμφέρον όλων των ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων, των πελατών, των μετόχων και της ελληνικής οικονομίας.»

Το Δ. Σ. της Eurobank, επικουρούμενο από τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του, ήτοι τις Barclays, Deutsche Bank και Goldman Sachs International, θα εξετάσει την ουσία, τους όρους και τις προϋποθέσεις της δημόσιας πρότασης ανταλλαγής και θα εκφράσει την άποψή του επ΄ αυτής όποτε και όπως απαιτείται σύμφωνα με το Ν. 3461/2006».


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: