Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Daniel Day Lewis: το φαβορί για το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου



Ο νέος ρόλος του Daniel Day Lewis στο βιογραφικό δράμα του Steven Spielberg «Lincoln» είναι απολύτως σίγουρο ότι θα του χαρίσει το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου, υποστηρίζουν ξένα δημοσιεύματα, μετά τις πρώτες προβολές της ταινίας.


Βεβαίως υπάρχει στο προσκήνιο το αντίπαλο δέος, καθώς και η ταινία «Τhe master» σε σκηνοθεσία του Paul Thomas Anderson, είχε στρέψει τα βλέμματα στην εξαιρετική ερμηνεία του Joaquin Phoenix. Εξάλλου και ο Daniel Day Lewis είχε τιμηθεί με το Όσκαρ χάρη στον ίδιο σκηνοθέτη με την παλαιότερη ταινία του «There will be blood». Όμως ο Daniel Day Lewis μάλλον έχει το προβάδισμα καθώς ενσαρκώνει ένα πραγματικό ιστορικό πρόσωπο, μια ηρωική φιγούρα σε ένα επικό δράμα (και τα μέλη της Ακαδημίας γενικά αγαπούν τέτοιου είδους ρόλους).

Το κινηματογραφικό πορτρέτο του προέδρου των ΗΠΑ Αβραάμ Λίνκολν σε σκηνοθεσία του Steven Spielberg προβλήθηκε στο Λος Άντζελες και οι bloggers που προσπαθούν να προβλέψουν τα Όσκαρ, ξεχώρισαν την ταινία ως την πιο δυνατή υποψηφιότητα για φέτος.

Όλοι συμφωνούν ότι ο «Lincoln» δεν είναι σαν το «War horse», την προηγούμενη ταινία του Spielberg που αποτέλεσε τη μεγάλη απογοήτευση πέρυσι στην κούρσα των Όσκαρ. Αυτή τη φορά η νέα παραγωγή του έχει εξασφαλίσει το απαιτούμενο κύρος και μάλλον θα είναι παιχνιδάκι να εξασφαλίσει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Δεν είναι όμως μόνο ο Daniel Day Lewis, ο οποίος θεωρείται σίγουρος για το Όσκαρ, καθώς η Sally Field (στο ρόλο της Mary Todd Lincoln) και ο Tony Kushner διεκδικούν με αξιώσεις αντίστοιχα το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου και προσαρμοσμένου σεναρίου. Αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει να εμφανιστεί ως υποψήφιος δεύτερου ανδρικού ρόλου ο Tommy Lee Jones, ο οποίος υποδύεται τον γερουσιαστή Stevens Thaddeus. Οι υπόλοιποι στενοί συνεργάτες του Spielberg, έχουν επίσης θετικές προοπτικές: ο συνθέτης John Williams, ο Michael Kahn στο μοντάζ και ο διευθυντής φωτογραφίας Janusz Kaminski.

Το ερώτημα είναι αν ο ίδιος ο Spielberg θα κατορθώσει να προσθέσει στη συλλογή του ένα ακόμη χρυσό αγαλματάκι. Είχε αποσπάσει το Όσκαρ σκηνοθεσίας δύο φορές για τις ταινίες «Schindler's List» (1993) και «Saving Private Ryan» (1998) («Η λίστα του Σίντλερ» και «Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν»).


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: