Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ποια είναι η υπόθεση του «Coprus Christi»


Ποια είναι η υπόθεση του «Coprus Christi»

Τι πραγματεύεται το έργο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις


Ποικίλες αντιδράσεις και συζητήσεις έχει προκαλέσει το θεατρικό έργο «Corpus Christi», το οποίο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει αποδοκιμάσει, χαρακτηρίζοντάς το «βλάσφημο».

Χτες το βράδυ, έξω από το θέατρο «Χυτήριο», όπου επρόκειτο να ανέβει η παράσταση, μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και της Χρυσής Αυγής διαμαρτυρήθηκαν έντονα, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η πρεμιέρα.

Το θεατρικό έργο «Corpus Christi» του Τέρενς ΜακΝάλι, που παρουσιάζεται από τον σκηνοθέτη Λαέρτη Βασιλείου και την ομάδα ARTISAN στο Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44 στο Γκάζι, επανεξετάζει και αναδημιουργεί την ιστορία του Ιησού και των δώδεκα μαθητών του.

Η παράσταση παρουσιάζει τον Ιησού ως ηγέτη και τον Ιούδα να νιώθει ερωτική έλξη για εκείνον, ενώ ξετυλίγεται η ιστορία δεκατριών νέων, από την εφηβεία στην ενηλικίωση και η δοκιμασία της σχέσης τους.

Παρακολουθούμε τον Ιησού από τη γέννησή του, σε ένα μοτέλ στην Εθνική Οδό, τις σχολικές του περιπέτειες έως τη Σταύρωση.

Τα πρόσωπα προσγειώνονται στο σήμερα παρουσιάζοντας την ιστορία δεκατριών νέων, οι σχέσεις των οποίων δοκιμάζονται από τον έρωτα, την αγάπη, την καριέρα, την προδοσία.

Οι συντελεστές του έργου έχουν βρεθεί αντιμέτωποι και με προσφυγές στη Δικαιοσύνη καθώς ιερωμένοι και λαϊκοί καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα χαρακτηρίζοντας την παράσταση του Λαέρτη Βασιλείου «προσβλητική».

Το δικαστήριο πάντως έχει απορρίψει δύο φορές το αίτημα να μην ανέβει η παράσταση.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: