Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Μεταφέρει την έδρα της στην Ελβετία η Coca-Cola



Την εισαγωγή της στην κατηγορία "premium" του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και την επικείμενη συμμετοχή της στον δείκτη FTSE 100, μέσω ανταλλαγής μετοχών στο πλαίσιο προαιρετικής δημόσιας πρότασης που κατατέθηκε από την Coca- Cola HBC AG για την απόκτηση της εισηγμένης στο ΧΑ Coca- Cola Hellenic, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Coca- Cola Hellenic.


Η Coca- Cola HBC AG, συσταθείσα από την Κar-Tess Holding, θα αποτελεί τη νέα μητρική εταιρεία του ομίλου με έδρα την Ελβετία.

Ειδικότερα, προβλέπεται η ανταλλαγή (μία νέα για κάθε μία παλιά) των μετοχών της Coca- Cola Hellenic με την Coca-Cola HBC AG, η οποία θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με παράλληλη εισαγωγή στο ΧΑ και στο NYSE μέσω ADRs.

Σε περίπτωση που μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης η Coca- Cola HBC AG κατέχει τουλάχιστον το 90% των μετοχών της Coca- Cola Hellenic ΑΕ, θα επιδιώξει, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, την υποχρεωτική εξαγορά της μειοψηφίας και τη διαγραφή των μετοχών Coca- Cola Hellenic από το ΧΑ, επιδιώκοντας την παράλληλη διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Coca- Cola HBC AG στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Αναλυτικότερα, η Coca- Colla HBC AG ανακοίνωσε την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης ανταλλαγής για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της Coca- Cola Hellenic, ονομαστικής αξίας 1,01 ευρώ ανά μετοχή, έναντι νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Coca- Cola HBC AG, με σχέση ανταλλαγής μιας προς μια, σύμφωνα με τις διατάξεις του ελληνικού Νόμου 3461/2006.

Βασικοί στόχοι της δημόσιας πρότασης ανταλλαγής είναι:

- Να αντικατοπτρίσει καλύτερα τον διεθνή χαρακτήρα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και της μετοχικής βάσης της Coca- Cola Hellenic μέσω της κύριας εισαγωγής (primary listing) της Coca- Cola Hellenic στο μεγαλύτερο και υψηλότερο σε εμπορευσιμότητα χρηματιστήριο στην Ευρώπη με τον μεγαλύτερο αριθμό εισηγμένων πολυεθνικών εταιρειών.

- Να ενισχύσει την εμπορευσιμότητα των μετοχών της Coca- Cola HBC AG προς όφελος των κατόχων τους δια της κύριας εισαγωγής (primary listing) των μετοχών Coca- Cola HBC AG στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και να διευκολύνει την πιθανή ένταξη των μετοχών της Coca- Cola HBC AG στον FTSE 100.

- Να βελτιώσει την πρόσβαση της Coca- Cola Hellenic στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου και χρεογράφων και να αυξήσει την ευελιξία της στην άντληση νέων κεφαλαίων για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων και της μελλοντικής ανάπτυξής της.

Όπως ανακοινώθηκε, η δημόσια πρόταση ανταλλαγής δεν θα επιφέρει οιαδήποτε αλλαγή στο εύρος των δραστηριοτήτων, τη στρατηγική και τις προτεραιότητες της Coca- Cola Hellenic. Η σημερινή διοίκηση της Coca- Cola Hellenic θα συνεχίσει να ηγείται των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του Ομίλου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι δεσμοί της Coca- Cola Hellenic με την Ελλάδα θα παραμείνουν ανεπηρέαστοι από τη συναλλαγή. Η Coca- Cola Hellenic θα διατηρήσει την παραγωγή και διανομή των προϊόντων της στην Ελλάδα και, μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, θα συνεχίσει να λειτουργεί στην Αθήνα το Κέντρο των Εταιρικών Υπηρεσιών της Coca- Cola Hellenic (Group Corporate Service Center),το οποίο υποστηρίζει τις δραστηριότητες σε 28 χώρες. Δεν θα υπάρξει καμία επίδραση στις θέσεις εργασίας, στις αποδοχές ή στις παροχές των εργαζομένων της Coca- Cola Hellenic ως αποτέλεσμα της συναλλαγής.

Η Coca- Cola HBC AG συστάθηκε από τη θυγατρική της Boval SA, Κar-Τess Holding, προκειμένου να διευκολύνει τη συναλλαγή και δεν έχει δραστηριότητες, ούτε διαθέτει ουσιώδες ενεργητικό ή παθητικό πέραν αυτών που συνδέονται με τη συναλλαγή.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: