Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Christoph Waltz: ο κινηματογραφικός Γκορμπατσόφ



O αυστριακός Christoph Waltz θα πλαισιώσει τον Michael Douglas και μαζί θα αναπλάσουν την ιστορική σύνοδο της Ισλανδίας του 1986, στο Reykjavik, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Mike Newell.




Γκορμπατσόφ και Ρήγκαν, 1986, Ρέικιαβικ, Ισλανδία… Ή αλλιώς η αρχή του τέλους του ανοικτού διπολισμού. Πρόκειται για το ιστορικό γεγονός – υπόστρωμα του νέου ιστορικού δράματος του Mike Newell με τίτλο «Reykjavik».

Οι Γκορμπατσόφ – Waltz και Ρήγκαν – Douglas θα αναλάβουν να ενώσουν το νήμα με την εποχή που άρχισαν να λιώνουν οι πάγοι στις σχέσεις Αμερικής – Ρωσίας.

Μολονότι η σύνοδος εκείνη είχε καταλήξει σε αδιέξοδο, είχε αποτελέσει το έναυσμα για τη συμφωνία του 1987, που έφερνε τη μείωση των πυραύλων μέσου βεληνεκούς, πυρηνικών και συμβατικών, τόσο από τους Αμερικανού, όσο και από τους Σοβιετικούς, στην Ευρώπη.

«Νιώθω ιδιαίτερα τυχερός να έχω δύο τέτοιους επαγγελματίες να ενσαρκώνουν τους δύο άντρες που έβαλαν τέρμα στον τρίτο «μεγάλο πόλεμο» του 20ού αιώνα», δηλώνει ο Newell.

Ο Ridley Scott, τον οποίο φήμες έφεραν να κάθεται στη σκηνοθετική καρέκλα, αλλά τελικώς θα αναλάβει το ρόλο του παραγωγού μέσω της εταιρείας παραγωγής Scott Free, δηλώνει απ’ την πλευρά του: «Η ταινία θα είναι μια μοναδική ματιά σε δυο φιγούρες που στάθηκαν καταλύτες για τη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία».

Ο Waltz κέρδισε Oscar χάρη στην ανάδειξή του από τον Quentin Tarantino στο «Inglorious Basterds» και πρόσφατα τελείωσε τα γυρίσματα για την επόμενη δουλειά του εκκεντρικού αμερικανού σκηνοθέτη, με τίτλο «Django Unchained».

Στο συγκεκριμένο φιλμ, υποδύεται μάλιστα έναν οδοντίατρο που στην πορεία μετατρέπεται σε κυνηγό επικηρυγμένων, με συμπρωταγωνιστές μεταξύ άλλων τους Jamie Foxx, Leonardo Di Caprio και Samuel Jackson.

Εξάλλου, η εκδοχή του Newell για τις «Μεγάλες Προσδοκίες» του Dickens, με τους Jeremy Irvine, Ralph Fiennes, Holliday Grainger και Ηelena Bohham Carter είναι η ταινία με την οποία θα κλείσει το κινηματογραφικό φεστιβάλ του Λονδίνου 2012 στις 21 Οκτωβρίου.

Το «Reykjavik» θα αρχίσει να γυρίζεται, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τον Μάρτη του 2013, στην Ισλανδία και στα Studio Babelsberg στη Γερμανία.

Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: