Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Οι Έλληνες CEOs ψηφίζουν ''ναι'' στις απολύσεις στο Δημόσιο



Υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο τάσσεται το 91% των διευθυνόντων συμβούλων, σύμφωνα με έρευνα. Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας, οι ώρες εργασίας και τα όρια συνταξιοδότησης


Ναι στις απολύσεις στο Δημόσιο λέει το 91% των διευθυνόντων συμβούλων (CEOs), ενώ, από την άλλη πλευρά, το 59% απορρίπτει την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη ως αναπτυξιακό μέτρο, όπως προέκυψε από την τριμηνιαία έρευνα, που διεξήχθη σε ένα δείγμα 2.340 διευθυνόντων συμβούλων/γενικών διευθυντών των μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), σε συνεργασία με την Icap Group.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 24/09/2012 έως 03/10/2012.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 74% των CEOs εκφράζει με βεβαιότητα κι ένα επιπλέον 17% τείνει να συμφωνεί με την άποψη ότι οι προτάσεις της τρόικας για απολύσεις στο Δημόσιο θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα.
Εκτός των βασικών ερωτήσεων, που υποβάλλονται κάθε τρίμηνο στους CEOs, ζητήθηκε επιπλέον η γνώμη τους, σχετικά με το αν οι προτάσεις της τρόικας για τα παρακάτω θέματα θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Οι απολύσεις στο Δημόσιο θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα
Τρεις στους τέσσερις CEOs πιστεύουν ότι οι απολύσεις στο Δημόσιο θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα. Ένας στους τρεις CEOs εκφράζει την απόλυτη βεβαιότητα ότι η αύξηση των ωρών απασχόλησης θα έχει θετική επίδραση στην ανταγωνιστικότητα, ενώ το 19% πιστεύει ότι το μέτρο αυτό θα επιδράσει μάλλον θετικά.
Το 38% των CEOs θεωρεί ότι η μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης στους δύο μισθούς θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας έναντι ποσοστού 42%, που πιστεύει το αντίθετο, ενώ ένας στους πέντε CEOs κλίνει προς την άποψη ότι το μέτρο αυτό θα έχει μάλλον θετική επίδραση.
Θετική επίδραση η αύξηση των ωρών εργασίας
Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην έρευνα, θετική επίδραση στην ανταγωνιστικότητα θα έχει τόσο η αύξηση των ωρών εργασίας, όπως δηλώνει με βεβαιότητα ένας στους τρεις CEOs και με πιο συγκρατημένη, αλλά θετική άποψη ένας στους πέντε, όσο και η μείωση της αποζημίωσης απόλυσης στους 2 μισθούς (με βεβαιότητα, σύμφωνα με τους τέσσερις στους δέκα CEOs και με λιγότερο ισχυρή, αλλά θετική άποψη ένας στους πέντε).
Αντίθετα, έξι στους δέκα CEOs πιστεύουν ότι η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη δεν θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα.
Μικρή βελτίωση του οικονομικού κλίματος
Άνοδο στις 103 μονάδες σημείωσε ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index), το τρίτο τρίμηνο του 2012.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index), το τρίτο τρίμηνο του 2012, διαμορφώθηκε στις 103 μονάδες, συνεχίζοντας, για τέταρτο τρίμηνο, την ανοδική πορεία του. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων ανά τάξη μεγέθους δείχνει βελτίωση του κλίματος σε όλα τα μεγέθη επιχειρήσεων.
Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης (ΕΑΣΕ-CEO Current Status Index) βελτιώθηκε έναντι του προηγούμενου τριμήνου, ενώ συνεχίζεται η ανοδική πορεία του δείκτη προσδοκιών, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 127 μονάδες.
Οι εξελίξεις για το πρώτο τρίμηνο του 2012
Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης της χώρας παρουσίασε άνοδο και διαμορφώθηκε στις 113 μονάδες. Το ποσοστό των CEOs, που θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι δυσμενέστερη έναντι του περασμένου έτους, μειώθηκε στο 82% έναντι 94% του προηγούμενου τριμήνου.
Παράλληλα, όμως, το ποσοστό των CEOs, που θεωρεί ότι η τρέχουσα οικονομική κατάσταση παραμένει ίδια, αυξήθηκε στο 15% έναντι 5%, το προηγούμενο τρίμηνο. Επίσης, συνεχίζονται οι θετικές προσδοκίες των CEOs για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Την εξέλιξη του δείκτη επηρέασε θετικά η αύξηση στο 32% του ποσοστού των CEOs, που πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα βελτιωθεί στο επόμενο έτος έναντι 23%, το προηγούμενο τρίμηνο.
Ο δείκτης της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης του κλάδου, στον οποίο δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις, εμφάνισε σημαντική άνοδο στις 97 μονάδες έναντι 85 του πρώτου τριμήνου του 2012.
Καθοριστική στην εξέλιξη του δείκτη είναι η μείωση του ποσοστού των CEOs που πιστεύει ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι δυσμενέστερη έναντι του περασμένου έτους στο 75% έναντι 85% του προηγούμενου τριμήνου. Ο δείκτης προσδοκιών συνέχισε την ανοδική πορεία και διαμορφώθηκε στις 143 μονάδες.
Οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των τομέων
Ωστόσο, παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις μεταξύ των τομέων. Θετικές είναι οι προσδοκίες για το επόμενο έτος των CEOs εμπορικών επιχειρήσεων, ενώ στον τομέα της βιομηχανίας και των υπηρεσιών σημειώθηκε κάμψη του δείκτη.
Ακόμη, συνεχίζεται το αισιόδοξο το κλίμα, που επικρατεί μεταξύ των CEOs, σχετικά με την τρέχουσα πορεία των επιχειρήσεων, που διοικούν, με το δείκτη να σημειώνει νέα άνοδο, κατά το τρίτο τρίμηνο, στις 61 μονάδες.
Σημαντικότερη είναι η άνοδος του δείκτη στο εμπόριο και τις υπηρεσίες έναντι της βιομηχανίας. Βελτιωμένες έναντι του προηγούμενου τριμήνου είναι οι προσδοκίες των CEOs για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας τους, το επόμενο έτος.
Ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 126 μονάδες έναντι 116 του προηγούμενου τριμήνου. Το ποσοστό των CEOs, που αισιοδοξεί ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση των επιχειρήσεων τους, το επόμενο έτος, αυξήθηκε στο 47% έναντι 38%, το προηγούμενο τρίμηνο.



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: