Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ποια δεν θέλει ζουμερά χείλη;



Τα χείλη είναι το πρώτο σημείο του προσώπου που παρουσιάζει έντονη αφυδάτωση και για αυτό χρειάζονται περισσότερη και εντατικότερη φροντίδα. Η απολέπιση είναι σημαντική, ώστε να αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα και τα χείλη να είναι απαλά, μαλακά και ζουμερά.


Επειδή τα χείλη δεν έχουν σμηγματογόνους αδένες σκάνε και ξεφλουδίζουν πολύ εύκολα για αυτό χρειάζονται τακτική ενυδάτωση σε καθημερινή βάση και πολλές φορές την ημέρα.

Στα καταστήματα καλλυντικών υπάρχουν πολλά και διάφορα scrub χειλιών, ανάλογα με τις ανάγκες ή τις προτιμήσεις σας, αλλά μια σπιτική συνταγή με τα χεράκια σας με φυτικά προϊόντα έχει άλλη άξια.

Η εντατική απολέπιση των χειλιών προλαμβάνει το σκάσιμο και το ξεφλούδισμα των χειλιών, τα κάνει πιο μαλακά, απαλά, λεία και ζουμερά καθώς και προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια στο κραγιόν. Η συχνότητα της απολέπισης δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 2-3 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το πόσο έντονο είναι το πρόβλημα στα χείλη.

Λαχταριστό scrub:

- 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη λευκή ή καστανή
- 1 κουταλάκι γλυκού χλιαρό μέλι
- 1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο ή οργανικό λάδι καρύδας

Αναμίξτε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να γίνει μια πηχτή πάστα. Απλώστε στα χείλη και κάντε απαλές κινήσεις μασάζ για μερικά λεπτά, ξεπλύνετε με άφθονο νερό και απλώστε ένα lip balm για να σφραγίσετε την υγρασία στα χείλη.

Η ζάχαρη και το αλάτι συχνά χρησιμοποιούνται σε διάφορα scrub, στη συγκεκριμένη συνταγή προτιμήστε τη ζάχαρη γιατί το αλάτι δεν θα έχει ευχάριστη γεύση.

Απαλό scrub για ευαίσθητα χείλη:

- 1 κουταλάκι γλυκού αλεσμένο καφέ σε χοντρούς κόκκους
- 1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο

Αναμίξτε καλά τα δυο υλικά μέχρι να γίνει μια πηχτή πάστα. Απλώστε στα χείλη, κάντε απαλές κινήσεις μασάζ και αφήστε το scrub για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό και απλώστε ένα lip balm για να σφραγίσετε την υγρασία στα χείλη.

Το scrub με κόκκους καφέ είναι πιο ήπιο κατάλληλο για ευαίσθητα χείλη ή για πιο συχνά scrub κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Tip: Χρησιμοποιήστε μια καθαρή οδοντόβουρτσα για να κάνετε το scrub στα χείλη, πάντα με απαλές κινήσεις.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: