Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Αντιδράσεις για την απαγόρευση συγκεντρώσεων με απόφαση ΕΛ.ΑΣ.



Κύμα αντιδράσεων σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο έχει προκαλέσει η απόφαση της ΓΑΔΑ να απαγορεύσει συναθροίσεις και πορείες σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της Αθήνας αύριο, λόγω της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ.


Την αντίθεσή της στο μέτρο αυτό εκφράζει ανοικτά η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας ότι η σχετική ανακοίνωση «δεν συνιστά ψύχραιμη στάση απέναντι σε λαϊκές διαμαρτυρίες επειδή δίνει την εντύπωση γενικευμένης απαγόρευσης συναθροίσεων». Σημειώνει ακόμη ότι απαιτεί σοβαρότητα και σύνεση από όλες τις πλευρές.

«Απαγόρευση από τη ΓΑΔΑ "υπαίθριων συναθροίσεων" αύριο στην Αθήνα, πλην Συντάγματος-Ομόνοιας. Πρωτοφανές κρεσέντο αυταρχισμού. Γύψος τρικολόρ;», σχολιάζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της Αστυνομία η ΓΣΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζει πως θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί σήμερα το απόγευμα και αύριο στις 13.00 στο Σύνταγμα

«Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές απαγορεύσεις, την επίδειξη πυγμής, την αστυνομική βία, τις παρεμβάσεις των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες στοχεύουν να ακυρώσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα», τονίζεται η Συνομοσπονδία.

«Η επίδειξη πυγμής που επιχειρεί να δείξει η κυβέρνηση μπροστά στο ερχομό της Μέρκελ στη χώρα μας, για να προστατεύσει τους εκπροσώπους των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, την κερδοφορία τους απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις δεν θα περάσει», παρατηρεί το ΠΑΜΕ και καλεί σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στην Ομόνοια στις 13.00.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: