Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Η οικονομική κρίση έφερε διαβήτη, εμφράγματα, αυτοκτονίες



Δραματικές επιπτώσεις- και σε κλινικό επίπεδο- συνεπάγεται η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα παρατηρούν και αναφέρουν οι ίδιοι οι γιατροί.
Οι δείκτες νοσηρότητας των περισσοτέρων νοσημάτων, οι οποίοι μέχρι πρότινος συγκαταλέγονταν ανάμεσα στους χαμηλότερους της Ευρώπης, την τελευταία τριετία επιδεινώνονται συνεχώς. Αντίστοιχα, αλματώδη αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα κατάθλιψης μεταξύ των συμπατριωτών μας, ενώ οι αυτοκτονίες αποτελούν, πλέον, σχεδόν καθημερινό φαινόμενο!

Επιπλέον, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και οι νεοπλασίες παρουσιάζουν σταθερά ανοδική πορεία, αποτελώντας τους μεγαλύτερους «φονιάδες» του ανθρωπίνου γένους, ενώ και ο αριθμός των ατόμων με διαβήτη, τόσο στη χώρα μας, όσο και διεθνώς, λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα 1.200.000 άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, δηλαδή ποσοστό περίπου 12% του γενικού πληθυσμού, ενώ σε διεθνές επίπεδο υπερβαίνουν τα 300 εκατομμύρια. Το πλέον απογοητευτικό, όμως, είναι ότι η «έκρηξη» αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, καθώς έως το 2025 ο συνολικός αριθμός των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη υπολογίζεται να έχει φτάσει τα 600 εκατομμύρια.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι κλινικές επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία των Ελλήνων θα αποτελέσει το βασικό θέμα του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εσωτερικής Παθολογίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 20 Οκτωβρίου στην Αθήνα.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: