Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Πώς θα γίνει η επιμήκυνση του χρέους


Πώς θα γίνει η επιμήκυνση του χρέους

Έξι συνδυαστικές κινήσεις για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που θα προέλθει από την επιμήκυνση κατά δύο χρόνια του οικονομικού προγράμματος, χωρίς να υπάρξει πρόσθετη επιβάρυνση των κρατών της ευρωζώνης, περιλαμβάνει το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου.


Το σχέδιο Στουρνάρα προβλέπει σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής:

- Επιμήκυνση της αποπληρωμής μέρους των ελληνικών ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιο της η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες και τα οποία λήγουν μέχρι το 2016.
- Απόδοση στην Ελλάδα των κερδών της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα που αγόρασαν σε χαμηλές τιμές την περίοδο της κρίσης.
- Μετακύλιση της αποπληρωμής του πρώτου δανείου από τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης.
- Μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα από το πρώτο πακέτο στήριξης.
- Ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών απευθείας μέσω του μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, κατά το ισπανικό παράδειγμα, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους κατά 50 δις. ευρώ και τη μείωση του ταμειακού ελλείμματος.
- Αύξηση του δανεισμού του ελληνικού δημοσίου από την εσωτερική αγορά μέσω εντόκων γραμματίων, με ακύρωση του σχετικού όρου που υπάρχει στο μνημόνιο και προβλέπει σταδιακή μείωση του όγκου των εντόκων γραμματίων.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: