Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Την Τρίτη στην Ελλάδα η Μέρκελ


Την Τρίτη στην Ελλάδα η Μέρκελ

Την πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την ερχόμενη Τρίτη, μια ημέρα μετά το Eurogroup.


«Επίσκεψη εργασίας» χαρακτήρισε την επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ, κατά την οποία θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι «η κατάσταση στην Ελλάδα, η κατάσταση στην ευρωζώνη, διεθνή θέματα και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών», είπε ο Ζάιμπερτ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα βρεθεί στην Αθήνα ενώ το κλίμα για την Ελλάδα βαραίνει. Στο Eurogroup που θα έχει συγκληθεί μόλις την προηγούμενη ημέρα, δεν προβλέπεται να αποφασιστεί τίποτα για ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων με νέα που λήγουν σε επόμενο χρόνο, όπως μεταδίδει το Reuters, το οποίο επικαλείται ανώτερη ευρωπαϊκή πηγή.

«Το rollover δεν υπάρχει σε κανένα σενάριο», ανέφερε η πηγή ενώ η Ελλάδα, διά στόματος Σαμαρά, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική να ανταλλάξει τα ομόλογα που έχει στην κατοχή της με νέα που θα λήγουν αργότερα ώστε να ελαφρυνθεί το ελληνικό χρέος.

Την ίδια ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός απευθύνει δραματική έκκληση λέγοντας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt πως «τα χρήματα που έχει το ελληνικό δημόσιο επαρκούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Μετά τα ταμεία είναι άδεια».

«Το κλειδί είναι η ρευστότητα. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντική για μας η επόμενη δόση», τονίζει ο Α. Σαμαράς. Όπως είπε, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να βοηθήσει αν δεχόταν να πάρει χαμηλότερους τόκους για τα ελληνικά ομόλογα που διακρατεί ή «αν δεχόταν rollover όταν θα ωριμάσουν τα συγκεκριμένα ομόλογα».

Κάτι όμως που αποκλείστηκε από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι καθώς θα συνιστούσε απευθείας χρηματοδότηση χώρας, κάτι που απαγορεύει το καταστατικό της Τράπεζας.

Απόφαση για την επόμενη δόση προς την Ελλάδα δεν αναμένεται να ληφθεί ούτε στη Σύνοδο Κορυφής που συγκαλείται στις 18 και 19 του μήνα. Ο λόγος, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, είναι πως οι προετοιμασίες για τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να κάνει η χώρα καθώς και τα δεδομένα για τη μακροοικονομική της κατάσταση δεν θα είναι έτοιμα έως τότε.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: