Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τα μυστικά της «πίσω πόρτας»



Το θέμα «πρωκτικό σεξ» είναι ένα θέμα που πάντα σηκώνει πολλή συζήτηση. Οι άνδρες το θεωρούν σαν απόλυτη κατάκτηση του κορμιού της συντρόφου τους, σαν το «τελευταίο άπαρτο κάστρο» που πέφτει στη μάχη του έρωτα. Για τις γυναίκες θεωρείται το απόλυτο δόσιμο.

Για την ιστορία ίσως αξίζει να αναφέρουμε ότι στο εξωτερικό είναι γνωστό ως «ελληνικό» ενώ εμείς συνηθίζουμε να το αποκαλούμε «οθωμανικό».
Το πιο συνηθισμένο είναι ο άντρας να το ζητά και η γυναίκα να το αρνείται θεωρώντας το οδυνηρό, επικίνδυνο ή ανήθικο. Για πολλά ζευγάρια λοιπόν, το πρωκτικό σεξ αποτελεί εξεζητημένη πράξη, ταμπού ακόμα και λόγο τσακωμού.
Η ηθική διάσταση του θέματος είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι αυτή της υγείας και των ερωτημάτων που οι περισσότερο έχουν για το αν το πρωκτικό σεξ κρύβει κινδύνους για την υγεία.

Ας δούμε λοιπόν τι απαντούν οι ειδικοί σε μερικά από τα πιο κοινά ερωτήματα για το πρωκτικό σεξ.

Γιατί οι άνδρες το θέλουν τόσο πολύ;
Η πρακτική απάντηση έχει ως εξής: Ο πρωκτός είναι συνήθως πολύ στενότερος από τον κόλπο και αυτό προσφέρει στον άνδρα πολύ μεγαλύτερη αίσθηση ευχαρίστησης.
Από την άλλη, όπως είπαμε και στην αρχή, η συνήθης άρνηση των γυναικών τους κάνουν να την εξιδανικεύουν και να φαντασιώνονται ότι όταν θα τους δοθεί η ευκαιρία, θα ζήσουν την απόλυτη ηδονή.
Τι από τα δύο ισχύει; Προφανώς και τα δύο. Μην ξεχνάμε ότι ο οργασμός (ακόμα και ο ανδρικός) δεν είναι μόνο σωματική αλλά και εγκεφαλική λειτουργία.



















Είναι διεστραμμένο και ανώμαλο το πρωκτικό σεξ;
Το τι είναι φυσιολογικό και τι ανώμαλο αποτελεί προσωπική άποψη του καθενός. Γενικότερα το γεγονός ότι στον έρωτα (και στον πόλεμο) όλα επιτρέπονται είναι η απάντηση σ’ αυτήν την ερώτηση.
Για την ιστορία ωστόσο ίσως αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρωκτική επαφή δεν είναι «νέα μόδα». Ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη, ειδικά σε παλαιότερες εποχές που η παρθενία ήταν, για πολλές γυναίκες, η μοναδική τους «προίκα». Πολλές γυναίκες λοιπόν απολάμβαναν τις χαρές του πρωκτικού σεξ με τον εραστή τους και φύλαγαν την παρθενία τους για τον σύζυγο.

Υπάρχει ευχαρίστηση; 
Στην περιοχή του πρωκτού υπάρχουν νευρικές απολήξεις, επομένως μπορεί να υπάρξει σεξουαλικός ερεθισμός. Αν και ο πρωκτός δεν είναι κατασκευασμένος για να υποδέχεται το πέος σε στύση, ο άντρας έχει την ίδια ή ίσως και εντονότερη αίσθηση όπως και στην κολπική επαφή, ενώ το πρωκτικό σεξ μπορεί να είναι ευχάριστο και για τη γυναίκα.
Πονάει; 
Εξαρτάται από μια σειρά παραμέτρους.
1. Το μέγεθος του πέους
2. Το πόσο η γυναίκα είναι χαλαρή με τον ερωτικό της σύντροφο.
3. Την ένταση των κινήσεων.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι οι πρώτες πρωκτικές επαφές συνοδεύονται από πόνο για την γυναίκα που όμως αμβλύνεται όσο το πέος παραμένει στον πρωκτό και ο σφιγκτήρας χαλαρώνει σιγά σιγά.
Μπορεί η γυναίκα να φτάσει σε οργασμό με πρωκτική επαφή; 
Παρόλο που πολλές γυναίκες υποστηρίζουν ότι έχουν φτάσει σε οργασμό με πρωκτική επαφή, οφείλουμε να βάλουμε το θέμα στις σωστές τους διαστάσεις.
Ο πρωκτός από μόνος του δεν μπορεί να οδηγήσει την γυναίκα σε οργασμό. Θα πρέπει εκείνη, μετά από μεγάλη εμπειρία και εξάσκηση να καταφέρει να μεταφέρει τις αντανακλαστικές συσπάσεις από τον πρωκτό στον κόλπο της ή να ερεθίσει, με ερωτικά παιχνίδια, την κλειτορίδα της.
Η εκσπερμάτιση στον πρωκτό κρύβει κινδύνους για την υγεία; 
Αν το σπέρμα φιλοξενεί μικρόβια, τότε ναι, η εκσπερμάτιση μπορεί να τα μεταδώσει στην γυναίκα. Στα τοιχώματα του πρωκτικού δακτυλίου υπάρχουν πάντα μικρές ρωγμές από τις οποίες μπορούν να εισέλθουν τα μικρόβια στον οργανισμό.
Ας μην ξεχνάμε ότι το πρωκτικό σεξ μεταξύ ετεροφυλόφιλων ή ομοφυλόφιλων αποτελεί τον πιο διαδεδομένο τρόπο μετάδοσης του AIDS.
Πάντως οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι για την γυναίκα παρά για τον άνδρα καθώς το έντερο είναι πιο ευαίσθητο στην εισαγωγή μικροβίων απ’ ότι το πέος.
Υπάρχουν περιορισμοί στην συχνότητα;
Αν οι επαφές είναι ανώδυνες, τότε μπορούν να επαναληφθούν και μετά από μικρά χρονικά διαστήματα. Σε αντίθετη περίπτωση, καλό είναι να περιμένουμε 9-10 ημέρες. Η λαϊκή παροιμία «του κ*^$λου τα εννιάμερα» μάλλον έχει βγει από αυτό.
Υπάρχουν περιπτώσεις που το πρωκτικό σεξ απαγορεύεται;
 Κατ’ αρχήν να επαναλάβουμε ότι το πρωκτικό σεξ απαγορεύεται όταν ένας από τους δύο συντρόφους δεν το θέλει.
Από ιατρικής άποψης, πρωκτικό σεξ θα πρέπει να αποφεύγεται όταν υπάρχουν ραγάδες, αιμορροΐδες, πρόπτωση του εντέρου και φυσικά έντονος πόνος ή ιδιαίτερα μεγάλο μέγεθος πέους.
Επιτρέπεται το πρωκτικό σεξ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης; 
Ναι και δεν επηρεάζει το έμβρυο.

Μπορεί η γυναίκα να μείνει έγκυος από το πρωκτικό σεξ; 
Είναι τεχνικά αδύνατον να μείνει μια γυναίκα έγκυος από πρωκτική επαφή, αφού το σπέρμα δεν μπορεί να περάσει εσωτερικά από την περιοχή του πρωκτού, στην περιοχή του κόλπου. Παρόλα αυτά το πρωκτικό σεξ δεν είναι και πολύ καλή μέθοδος αντισύλληψης, καθώς το σπέρμα μετά την εκσπερμάτιση μπορεί να τρέξει, και περνώντας το περίνεο να κυλήσει μέσα στον κόλπο.
Ο πρωκτικός έρωτας προκαλεί ακράτεια;
Η ακράτεια είναι ενδεικτική ότι ασκήθηκε μεγάλη μηχανική ένταση στον πρωκτό με αποτέλεσμα να προκλήθηκε μερική ρήξη του σφιγκτήρα. Η μερική ρήξη του σφιγκτήρα είναι αναστρέψιμη. Ωστόσο αν η ακράτεια επιμένει θα πρέπει να ζητηθεί η συμβουλή γαστρεντερολόγου καθώς και η πλήρης αποχή από το πρωκτικό σεξ μέχρι να επανέλθει ο μυς στου σφιγκτήρα στην φυσιολογική του κατάσταση.
Είναι βρώμικο; 
Για τις γυναίκες το πρωκτικό σεξ συνοδεύεται πάντα από την ανησυχία ότι το πέος θα λερωθεί με κόπρανα κατά την διάρκεια της επαφής και αυτό θα τις φέρει σε δύσκολη θέση.
Αυτό είναι φυσικά κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά γι’ αυτό καλό θα είναι πριν την πρωκτική επαφή να επισκέπτεται η γυναίκα την τουαλέτα ώστε να είναι πιο χαλαρή και να μειώσει τις πιθανότητες να συμβεί αυτό το «ατύχημα».
Κι αν δεν θέλω;
Το πρωκτικό σεξ είναι κάτι που γίνεται μόνο αν και οι δύο το θέλουν. Δεν αρκεί να το θέλει ο ένας. Είναι κοινή απόφαση και δεν γίνεται με το ζόρι.

Πρακτικές συμβουλές
Για όσα ζευγάρια αποφασίζουν να εντάσσουν την πρωκτική επαφή στην σεξουαλική τους ζωή θα πρέπει να δώσουμε κάποιες πρακτικές οδηγίες.
Η πρωκτική επαφή απαιτεί:
-Λιπαντικό. Για ένα απολαυστικό πρωκτικό σεξ απαιτείται καλή λίπανση. Μπορείτε να προμηθευτείτε από sex shop και φαρμακεία. Επίσης, υπάρχουν και κατάλληλα προφυλακτικά τα οποία μπορείτε να βρείτε στην αγορά.
- Όχι βιασύνη και πίεση. Αν το πέος μπει βιαστικά στον πρωκτό, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει έντονο πόνο. Οι κινήσεις πρέπει να είναι υπομονετικές και απαλές και η εισχώρηση ήρεμη. Από την πλευρά της γυναίκας θα πρέπει να είναι ήρεμη και να προσπαθεί να χαλαρώσει τον σφιγκτήρα της όσο περισσότερο μπορεί. Ας μην ξεχνάμε ότι το σεξ γίνεται για να προσφέρει και στους δυο σας ευχαρίστηση.
- Προφυλακτικό. Ακόμα και αν πρόκειται για μόνιμη και μακροχρόνια σχέση, η χρήση προφυλακτικού κατά την πρωκτική επαφή είναι απαραίτητη για την αποφυγή μετάδοσης, όχι μόνο σεξουαλικώς μεταδιδόμενων ασθενειών, αλλά και κοινότερων μικροβίων.
- Καθαριότητα. Το πέος μετά την πρωκτική επαφή θα πρέπει να πλένεται πολύ καλά με ζεστό νερό και σαπούνι. Είναι αυτονόητο ότι απαγορεύεται μετά από  πρωκτικό σεξ να ακολουθεί στοματικό ή κολπικό αν δεν έχει μεσολαβήσει καλό πλύσιμο και σαπούνισμα.
 




Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: