Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Το Κεντρί της Πεταλούδας: Ο έρωτας στη θεωρία του χάους



Η Γιώτα Γουβέλη μάς συστήνει το νέο της μυθιστόρημα, που ανανεώνει την γυναικεία λογοτεχνία μέσα από την ιστορία τριών γυναικών, που μπλέκουν στα δίχτυα του έρωτα και στην θεωρία του χάους.

Κεντρική Ιδέα: Τρεις γυναίκες και ο μοιραίος άντρας που σημάδεψε τις ζωές τους. Σύμφωνα με τη θεωρία του χάους, όταν μια πεταλούδα τινάζει τα φτερά της, τα πανιά της μοίρας φουσκώνουν. 

Συνοπτική Περιγραφή: Η σύζυγος, η αδερφή, η ερωμένη… Τρεις γυναίκες στα άκρα. 

Τον Ιούλιο του 2005 ένας μυστηριώδης φόνος θα αφήσει τη χαρακιά του σε μια κλειστή κοινωνία. Τα κίνητρά του βρίσκονται στο παρελθόν τριών γυναικών, βαθιά κρυμμένα όσο κι οι ψυχές τους… 

Η δεκαοχτάχρονη Σόνια, σαγηνευμένη από τις υποσχέσεις του νεαρού Σπύρου, ζει ένα φλογερό έρωτα. Αναπάντεχα, η δεσποτική μητέρα του Σπύρου επισκέπτεται το σπίτι της Σόνιας με μια πρόταση που φέρνει αναστάτωση και πόνο. Η ασυγχώρητη προδοσία αναγκάζει τη Σόνια να φύγει μακριά στην Αθήνα για να μην καταστρέψει δύο οικογένειες. Όμως η μοίρα δεν ξεγελιέται και θα περιμένει υπομονετικά τα χρόνια να περάσουν για να ολοκληρώσει το σχέδιό της. 

Σόνια, Φωτεινή, Καίτη… Τρεις γυναίκες αποφασισμένες. Στο νέο συγκλονιστικό βιβλίο της Γιώτας Γουβέλη, υφαίνονται ιστορίες που θα μπορούσαν να είναι κομμάτια της δικής σου ζωής. 

Η συγγραφέας: Η Γιώτα Γουβέλη είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Εργάστηκε στο χώρο της εκπαίδευσης και σε πολυεθνικές εταιρείες επικοινωνίας, ως υπεύθυνη μέσων μαζικής ενημέρωσης. Έχει τρία παιδιά και ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Το πρώτο της μυθιστόρημα Η μουσική του κόσμου κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2010 από τις Εκδόσεις Διόπτρα και έτυχε θερμής υποδοχής από αναγνώστες και κριτικούς. 

Δυνατά Σημεία: Η γυναικεία λογοτεχνία παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού. Το κεντρί της πεταλούδας στοχεύει ακριβώς εκεί, έχοντας πολύ υψηλές προσδοκίες. 

Καλοδουλεμένο, έξυπνη πλοκή, γλώσσα που τσακίζει. Η Γιώτα Γουβέλη ξέρει πώς να κεντάει μια ιστορία με μίση και πάθη. 

Αγγίζει τη γυναικεία ψυχολογία και προκαλεί την αναγνώστρια να ζήσει στο όριο με τους χαρακτήρες του. 

Το Κεντρί της Πεταλούδας 
Της Γιώτας Γουβέλη 
Εκδόσεις Δόπτρα 
Σελίδες 460 
Τιμή 16€ 


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: