Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Πολλά μικρά μαζί δημιουργούν ένα… μεγάλο!



Η πορεία προς την εκπλήρωση των ονείρων μας, είναι συνήθως μια μεγάλη διαδρομή, με σταυροδρόμια και μικρά μονοπάτια, που μόνο αν μπορέσουμε να την «σπάσουμε» σε μικρότερες, θα μπορέσουμε να τη διανύσουμε ολόκληρη.


Όλοι μας κάνουμε όνειρα . Όμως, πραγματικότητα τα κάνουν μόνο εκείνοι που ξέρουν ότι για να τα ολοκληρώσουν πρέπει να τα χωρίσουν σε πολλά μικρότερα. Με δυο λόγια αν ονειρεύεστε να πάρετε μέρος σε Μαραθώνιο και να τερματίσετε πρώτοι, θα πρέπει να αρχίσετε τρέχοντας αρχικά στα 1500 μέτρα, μετά στα 2000, μετά στα 4000 και ούτω καθεξής μέχρι να μπορέσετε να διανύσετε και τα 42.195 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου Δρόμου.

Το ζητούμενο

Ασχέτως του ονείρου, εάν συνδυάσετε τη θέληση με την πράξη, θα τα καταφέρετε. Υπάρχουν πολλές... δικαιολογίες και πολλά άτομα που θα σταθούν εμπόδιο στο δρόμο σας. Αυτά δεν αλλάζουν (είναι μέσα στη ζωή) και το ξέρετε. Αυτό που σίγουρα αλλάζει είναι η δική σας στάση και αντιμετώπιση.

Ξεκινήστε από το να θέσετε τον προσωπικό σας ορισμό της επιτυχίας. Τι προσπαθείτε να πετύχετε. Ποιο είναι το ζητούμενο σας;

Θυμηθείτε ότι η απάντηση μπορεί να είναι οτιδήποτε επιθυμεί η καρδιά σας. Ίσως, για παράδειγμα, να θέλετε, εν μέσω κρίσης, να ανοίξετε τη δική σας μικρή επιχείρηση. Μη φοβηθείτε να είστε συγκεκριμένοι απέναντι στον εαυτό σας και να θέσετε τον στόχο που θέλετε, ακόμη κι αν νιώθετε ότι προς το παρόν δεν έχετε την αυτοπεποίθηση να τον επιτύχετε.

Η διαδικασία

Αφού θέσατε το ζητούμενό σας για την επιτυχία, ήρθε η ώρα να το προσεγγίσετε με μία... διακεκομμένη γραμμή, βάζοντας πολλούς μικρούς στόχους μέχρι να κατακτήσετε τον μεγάλο! Έτσι, θα έρχεστε πιο κοντά στην επιτυχία κάθε φορά που επιτυγχάνεται έναν μικρό στόχο από το πλάνο σας.

Ας πούμε λοιπόν, ότι όντως θέλετε να ανοίξετε τη δική σας μικρή επιχείρηση, ωστόσο είστε ήδη πολύ πιεσμένοι με τη δουλειά σας, την οικογένεια, τις υποχρεώσεις για να καταστρώσετε σχέδια. Τι θα λέγατε όμως, αν αφιερώνατε καθημερινά μόλις 20 λεπτά για να επιτύχετε ένα μικρό στόχο σας;

1. Ερευνήστε πόσα χρήματα θα χρειαστούν για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας.

2. Μάθετε τα υπέρ και τα κατά του χώρου παρακολουθώντας σεμινάρια ή οτιδήποτε σχετικό.

3. Κλείστε ραντεβού με τις τράπεζες, τους δημόσιους οργανισμούς ή τις εταιρίες που θα μπορούσαν να επενδύσουν στην ιδέα σας.

4. Αναζητήστε πιθανούς συνεργάτες στο εγχείρημά σας.

5. Ερευνήστε τρόπους προβολής και εμπορικές τακτικές που θα σας βοηθήσουν να σταθείτε πιο γρήγορα στα πόδια σας.

6. Δημιουργήστε ένα πλάνο 5 χρόνων.

Οι στόχοι φυσικά δεν είναι μόνο αυτοί. Όταν όμως, αφιερώνετε καθημερινά λίγο χρόνο για την επίτευξη ενός μικρού αλλά σημαντικού project από το όλο εγχείρημα, όλα γίνονται πιο εύκολα.

Οτιδήποτε είναι καλύτερο από το «τίποτα»!

Πιστεύουμε ότι πλέον έχετε συνειδητοποιήσει πώς πάντα το «κάνω κάτι» είναι καλύτερο από το «δεν κάνω τίποτα». Άλλωστε μπορεί να ακούγεται... κάπως, αλλά ποτέ δεν θα φτάσετε στο τέρμα αν δεν ξεκινήσετε!

Απλά σκεφτείτε πόσα μικρά-μικρά φτιάχνουν ένα μεγάλο.

Αν κάθε μέρα, αφιερώνοντας 20 λεπτά, πετυχαίνετε και ένα μικρό, τότε το μεγάλο γίνεται πιο εφικτό. Τόσο εφικτό, που έχετε πάρα πολλές πιθανότητες να τα καταφέρετε!


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: