Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Το πιο φρέσκο παγωτό γίνεται με υγρό άζωτο!



Το κατάστημα «Laboratorists Chin Chin» στο Camden Town της Βρετανίας δεν είναι μια συνηθισμένη τζελατερία αλλά ένα… εργαστήριο τρελών επιστημόνων που παρασκευάζουν μοναδικές γεύσεις παγωτού χρησιμοποιώντας… υγρό άζωτο!


Ο ιδιοκτήτης Ahrash Akbari-Kalhur φοράει προστατευτικά γυαλιά και κάνει το παγωτό επί τόπου, μέσα σε ένα σύννεφο… ατμού!

Πρώτα ρίχνει το μίγμα του παγωτού στο μίξερ και στη συνέχεια συμπληρώνει μια δόση υγρού αζώτου. Το παγωτό παγώνει αμέσως και διακοσμείται στη συνέχεια με σιρόπια, ξηρούς καρπούς ή τρούφα.

«Με τον τρόπο αυτό το μίγμα του παγωτού παγώνει αμέσως και αποφεύγεται η δημιουργία κρυστάλλων. Επιπλέον το παγωτό αποκτά λεία υφή και απαλή γεύση, χωρίς αντιαισθητικά κομμάτια πάγου στο εσωτερικό του», εξηγεί ο ιδιοκτήτης.

Η όλη διαδικασία γίνεται μπροστά στα μάτια των επισκεπτών, ενώ το εργαστήριο της τζελατερίας είναι σε κοινή θέα, αποτελώντας την «ατραξιόν» του καταστήματος. Όσο για το γευστικό αποτέλεσμα; Σούπερ cool, λαχταριστό και πρωτίστως διαφορετικό!


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: