Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Εντυπωσιακή η ελληνική πρεμιέρα του Γιάννη Σμαραγδή "Ο Θεός αγαπάει το Χαβιάρι"



Λίγες μέρες πριν την έξοδό της στις ελληνικές αίθουσες και μετά την επιτυχημένη παγκόσμια πρεμιέρα του στο 37ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, η πολυαναμενόμενη ταινία "Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι" έκανε την πρεμιέρα της στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


Με ένα θερμό καλωσόρισμα υποδέχτηκαν τους προσκεκλημένους ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Feelgood Entertainment Ειρήνη Σουγανίδου στην εκδήλωση για την ταινία "Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι".
 
Στην ομιλία του ο Γιάννης Σμαραγδής ευχαρίστησε τους φίλους που τον στήριξαν με την πίστη και την αγάπη τους και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στους Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, Κωστάντζα Σμπώκου, Σωτήρη Τσαφούλια, Ιζαμπέλα Αρβανίτη, Μάκη Μάτσα, Γιάννη Παπαδογιαννάκη και Ειρήνη Σουγανίδου την οποία χαρακτήρισε ευγενή πλοηγό της ταινίας του. Φανερά συγκινημένος ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε στη σύζυγο και παραγωγό των ταινιών του Ελένη Σμαραγδή, της οποίας τα φτερά, όπως είπε χαρακτηριστικά, δανείζεται κάθε φορά για να της τα επιστρέψει στο τέλος της ταινίας. Ο Γιάννης Σμαραγδής έκλεισε το μήνυμα του ευχόμενος ο πόνος και ηαγάπηαυτών που έχουν εμπλακεί στην ταινία να γίνει δώροαθωότητας προς τις ψυχές του κοινού. Η Ειρήνη Σουγανίδου εξέφρασε τη χαρά της για αυτήν την ταινία που ξεκίνησε στη χειρότερη συγκυρία κι ευχήθηκε το "Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι" να δώσει δύναμη κι ελπίδα.
Ποιοι βρέθηκαν στην εκδήλωση
Πλήθος  επωνύμων βρέθηκε στην εκδήλωση για να παρακολουθήσει την επική ιστορία του εθνικού ευεργέτη κι ευπατρίδη Ιωάννη Βαρβάκη, ενώ τα βλέμματα μαγνήτισε η γοητευτική παρουσία του πρωταγωνιστή της ταινίας Sebastian Koch, ο οποίος καθήλωσε το κοινό με την εξαιρετική του ερμηνεία. Εξίσου εντυπωσιακές ήταν οι παρουσίες των συμπρωταγωνιστών του,  Evgeny Stychkin και Olga Sutulova, αλλά και των σπουδαίων Ελλήνων ηθοποιών που συμμετείχαν στην παραγωγή.
Ο Λάκης Λαζόπουλος, που ερμηνεύει έναν καταλυτικό ρόλο στην ταινία, έδωσε το παρών, ενώ στην πρεμιέρα παρευρέθηκε και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο οποίος υποδύεται τον πρίγκιπα Ποτέμκιν. Ακόμα, από το μοναδικό cast της ταινίας έκαναν την εμφάνιση τους οι Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Άκης Σακελαρίου, Παύλος Κοντογιαννίδης και Αλέξανδρος Μυλωνάς. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο  βραβευμένος μουσικός Μίνως Μάτσας, ο οποίος έχει συνθέσει τη μουσική της ταινίας, ενώ  δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως οι: Αλέκος Φασιανός, Κώστας Τσόκλης, Κυρ, Γιάννης Μετζικώφ, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, Μαρινέλλα, Δημήτρης Καταλειφός, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Μανούσος Μανουσάκης και Δήμος Αβδελιώδης, Τόνυ Λυκουρέσης έδωσαν το παρών στο Μέγαρο Μουσικής.
Και ο χώρος της πολιτικής εκπροσωπήθηκε  στην πρεμιέρα της ταινίας. Οι Σίμος  Κεδίκογλου, Χρήστος Σταϊκούρας, Κώστας Τζαβάρας, Λούκα Κατσέλη, Γεράσιμος  Αρσένης, Γιώργος Ανωμερίτης, Γιάννης Μιχελάκης και Μίμης Ανδρουλάκης παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ταινία «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι», το θέμα του οποίου έχει έντονη σχέση με την επικαιρότητα. Παρευρέθηκαν ακόμα σημαίνουσες προσωπικότητες  από τον χώρο της επικοινωνίας, όπως οι Δημήτρης Κοντομηνάς, Νίκος Χατζηνικολάου, Δημήτρης Γόντικας, Θεμιστοκλής  Αλαφούζος, Χρήστος Παναγόπουλος, Σταμάτης Μαλέλης, Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, Λόλα Νταϊφά, Aντώνης Λυμπέρης και η σύζυγός του Έλενα Μακρή.
Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη δεν άφησε ασυγκίνητους τους Χρήστο Κωνστακόπουλο, Μιχάλη Τσαμάζ, Μαργαρίτα Μάτσα, Victoria Hislop και τον αναπληρωτή Πρεσβευτή της Γερμανίας Klemens Semptner οι οποίοι απήλαυσαν την εξαιρετική πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής.
 
Λίγα λόγια  για την ταινία
Η ιστορία του Έλληνα ναυσιπλόου κι ευεργέτη της Ελλάδας και της Ρωσίας, Ιωάννη Βαρβάκη είναι ένα επικό  παραμύθι που ξεκινάει από τα φτωχικά  Ψαρά πριν την επανάσταση των Ελλήνων  κατά των Τούρκων, φτάνει μέχρι την αυλή της Αικατερίνης της Μεγάλης και τις ρωσικές στέπες και καταλήγει στην επαναστατημένη Ελλάδα του 1821. Κουρσάροι στο Αιγαίο,  πολιτικά παιχνίδια στην αυλή της τσαρίνας της Ρωσίας, η ανακάλυψη κι εκμετάλλευση του χαβιαριού από τον αυτοδημιούργητο Έλληνα Ιωάννη Βαρβάκη, πολύπλοκες συνομωσίες των μεγάλων δυνάμεων της εποχής στην πλάτη των Ελλήνων, έρωτες, φιλίες, προδοσίες και οικογενειακά δράματα συνθέτουν τη μυθιστορηματική ζωή αυτού του παράξενου και ταυτόχρονα τόσο εμβληματικού κι ελκυστικού Έλληνα.
11 Οκτωβρίου στους  κινηματογράφους από την FEELGOOD.



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: