Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Σομόν επαύλεις για τη... χακί ελίτ


Μέσα σε μια πευκόφυτη έκταση, στο Αλσος Στρατού, ξενώνες αλλά και αυτόνομες μεζονέτες περιμένουν να φιλοξενήσουν τους υψηλόβαθμους των Ενόπλων Δυνάμεων. Την ίδια ώρα, στις περισσότερες μονάδες της επι

Την ώρα που οι ένστολοι βιώνουν στο πετσί τους τις συνέπειες της κρίσης, το ΓΕΣ αναπαλαιώνει νεοκλασικά κτίρια στο Αλσος Στρατού στου Γουδή και τα μετα-τρέπει σε ξενώνες για τα υψηλόβαθμα στελέχη του


Σομόν σουίτες για τα στελέχη του κατασκευάζει ο Στρατός στην πευκόφυτη περιοχή του Αλσους Στρατού στου Γουδή!

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και ενώ η τρόικα απαιτεί περαιτέρω περικοπές των αμυντικών δαπανών για να δοθεί η επόμενη δόση, το Γενικό Επιτελείο Στρατού ετοιμάζεται να εγκαινιάσει συγκρότημα έξι νεοκλασικών μονοκατοικιών για στρατιωτικούς που βρίσκεται μέσα στο πευκόφυτο άλσος Στρατού στου Γουδή.

Πρόκειται για παλιά πετρόχτιστα οικήματα που μετασκευάστηκαν σε σουίτες που θα χρησιμοποιούν τα μόνιμα στελέχη όταν έρχονται στην Αθήνα για υπηρεσιακούς ή ιατρικούς λόγους. Δηλαδή το συγκεκριμένο σομόν οικιστικό συγκρότημα θα λειτουργεί ως «χακί» ξενοδοχείο!!!

Οι συγκεκριμένες επισκευές, σύμφωνα με το ΓΕΣ, κόστισαν 70.000 ευρώ και υποστηρίζεται ότι η απόσβεσή τους θα γίνει μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του «χακί» ξενοδοχείου. Ωστόσο, τη συγκεκριμένη οικονομική εκτίμηση του ΓΕΣ αμφισβητεί το υπουργείο Οικονομικών καθότι δεν στηρίζεται σε καμία σοβαρή μελέτη.

Επίσης η τρόικα επιδεικνύει δυσφορία για το συγκεκριμένο έργο. Αλλωστε η απόρριψη των όποιων ισοδυνάμων από την τρόικα βασίζεται κυρίως στη μη εμπιστοσύνη που επιδεικνύει στην πολιτικοστρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων καθ' ότι επιδεικνύουν αδυναμία στο να προχωρήσουν σε ουσιαστικές αλλαγές που θα περιορίσουν δραστικά τις λειτουργικές δαπάνες και θα δράσουν ως ανάχωμα στις νέες μειώσεις αποδοχών των στελεχών.

Ερωτήματα
Η τρόικα υποστηρίζει ότι δεν μπορείς να προβαίνεις σε φανταχτερά έργα για τη στρατιωτική ελίτ όταν υπολειτουργούν στρατιωτικά νοσοκομεία, υπηρεσίες και μονάδες.

Οταν δεν υπάρχουν χρήματα για να προμηθευτούν στοιχειωδώς είδη υγιεινής και αναλώσιμα υλικά. Οταν για δύο κόλλες χαρτί εκτύπωσης δίνονται «μάχες» στις μονάδες. Δεν μπορεί να συμπεριφέρεται κανείς λες και ζει στις επίπλαστες δεκαετίες του ξέφρενου καταναλωτισμού. Η τρόικα θέτει ένα εύλογο ερώτημα: Ποια είναι η ανάγκη κατασκευής ξενώνων στο Αλσος Στρατού στου Γουδή τη στιγμή που ήδη υπάρχουν ήδη ξενώνες, στο στρατόπεδο Φακίνου στου Παπάγου, στο Παγκράτι επί της οδού Πρατίνου, στο Ρουφ και στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα που είναι διαθέσιμα 494 διαμερίσματα;

Η εποχή όμως που αποφάσιζαν κάποιοι χωρίς να λογοδοτούν έχει τελειώσει προ πολλού, οι πρακτικές αυτές έφεραν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στο κατώφλι της εξαθλίωσης, οι πρακτικές αυτές διαχείρισης βούλιαξαν τα Ταμεία και οι υπεύθυνοι ακόμα δεν απολογήθηκαν.

Η ευθύνη όμως τώρα είναι μεγαλύτερη καθώς τα μόνιμα στελέχη βιώνουν την κρίση. Κάτι που προφανώς δεν έχει καταλάβει η στρατιωτική ελίτ καθώς είναι απασχολημένη... χτίζοντας ξενώνες.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΓΕΣ
Απόσβεση σε έναν χρόνο

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού προβάλλει τη δική του άποψη για τις «σομόν» σουίτες της στρατιωτικής ελίτ. Υποστηρίζει δηλαδή ότι: «Στο πλαίσιο της μέριμνας προσωπικού και του ορθολογισμού των λειτουργικών δαπανών, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, διαμορφώνει έξι ξενώνες για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς, εκμεταλλευόμενο τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις, στο Στρατόπεδο ?Βαρύτη? στο Αλσος Στρατού».

Για τη διαμόρφωση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων προκηρύχτηκε πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός, στον οποίο συμμετείχαν έξι (6) ενδιαφερόμενες εταιρείες. Το έργο ανέλαβε η μειοδότρια επιχείρηση και το κόστος του ανέρχεται στο ύψος των 65.000 ευρώ περίπου.

Με τη χρήση των ξενώνων θα καλυφθούν οι ανάγκες στελεχών όλων των βαθμών, που διανυκτερεύουν στο λεκανοπέδιο για υπηρεσιακούς λόγους (υγειονομικές εξετάσεις, εκπαιδεύσεις περιορισμένης χρονικής διάρκειας, συμμετοχή σε ασκήσεις). Με τον τρόπο αυτόν εξοικονομείται μέρος του ποσού που δαπανάται για την αποζημίωση των εξόδων διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία.

Το όφελος της υπηρεσίας εκτιμάται σε 70.000 ευρώ ετησίως. Δηλαδή, απόσβεση στον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους...

Εξοχικά και στο Πήλιο

Η τρόικα ίσως να μην αναρωτιόταν για την ανάγκη κατασκευής ξενώνων στου Γουδή εάν γνώριζε ότι «χακί» ξενώνες έχει χτίσει ο Στρατός και στην Πορταριά Πηλίου για να παραθερίζουν οι προνομιούχοι υψηλόβαθμοι...

Μέσα σε μια πευκόφυτη έκταση, στο Αλσος Στρατού, ξενώνες αλλά και αυτόνομες μεζονέτες περιμένουν να φιλοξενήσουν τους υψηλόβαθμους των Ενόπλων Δυνάμεων. Την ίδια ώρα, στις περισσότερες μονάδες της επι


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: