Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Πάει... τρένο με σούπερ Κλάους!


Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Μπορεί το θέαμα να ήταν φτωχό στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Μπορεί οι φάσεις να ήταν λιγοστές μπροστά στις δυο εστίες, έστω και αν οι γηπεδούχοι είχαν την συντριπτική κατοχή της μπάλας. Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να είχαν στήσει... πούλμαν μπροστά από την εστία τους, θέλοντας να κρατήσουν το μηδέν. Εντούτοις, ο ΠΑΟΚ είχε την ουσία και έφτασε στο πέμπτο φετινό του τρίποντο στο πρωτάθλημα και είναι μόνος στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 16 βαθμούς.


Η ομάδα του Γιώργου Δώνη νίκησε με 1-0 την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Superleague χάρη σε εξαιρετικό γκολ του Κλάους Αθανασιάδη στο 51' και έφτασε τους 16 βαθμούς.

Στον αντίποδα, η "Ένωση" παρουσιάστηκε μεν διαβασμένη, δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του, αλλά έχασε ένα ακόμη ματς, παραμένει δίχως νίκη και συγκομιδή μόλις δυο βαθμών και είναι στην τελευταία θέση.

Με δέκα παίκτες τελείωσε τον αγώνα η ομάδα της Θεσσαλονίκης λόγω αποβολής του Λόρενς με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 69', με τον "Δικέφαλο του Βορρά" να είναι ο μοναδικός που αυτή την στιγμή μπορεί να θεωρηθεί διεκδικητής του τίτλου και να κοιτάξει στα μάτια τον πρωτοπόρο και αήττητο, Ολυμπιακό.

Πως παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες

Με 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Γιώργος Δώνης, θέλοντας να πιέσει από την αρχή της άμυνα της ΑΕΚ και να γίνει το "αφεντικό" στον αγωνιστικό χώρο. Κάτω από τα δοκάρια ο Χακόμπο και στην άμυνα οι Λίνο, Κουμαλό, Κατσικάς και Έτο. Στα χαφ οι Κάτσε-Λαζάρ, στα άκρα οι Ρομπέρ (αριστερά) και Φωτάκης (δεξιά) και στην επίθεση οι Αθανασιάδης και Λόρενς.

Στον αντίποδα, με ένα... 4-6-0 κατέβασε την ΑΕΚ ο Έβαλντ Λίνεν, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διαφυλάξει πρώτα απ' όλα τα νώτα και να χτυπήσει στην κόντρα. Τερματοφύλακας ο Αραμπατζής και στην άμυνα οι Κοντοές, Γιάγκο, Κουτρουμπής και Αρκούδας. Στα χαφ οι Φέτσης-Κορδέρο, στα άκρα οι Λαγός (αριστερά) και Βαλεντίνος Βλάχος (δεξιά) και οι Φούντας και Κατίδης θα εναλλάσσονται στις θέσεις του επιτελικού και του προωθημένου.

Κακό πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί πολύ εύκολα, αφού οι παίκτες των δυο ομάδων περισσότερο ταλαιπωρούσαν την μπάλα και τους φιλάθλους στις εξέδρες και τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Ένας ΠΑΟΚ να έχει συντριπτική κατοχή της μπάλας, αλλά ανούσια, χωρίς φαντασία και ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Αραμπατζή και μια ΑΕΚ με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς και χωρίς καμία διάθεση να βγει από το "καβούκι" της.

Με τούτα και με εκείνα, έπρεπε να φτάσουμε στο 33' και με μικροευκαιρία για την "Ένωση" έπειτα από σέντρα του Λαγού και διώξιμο του Χάκομπο με υπερένταση σε κόρνερ, ενώ πέντε λεπτά μετά ήρθε η... απάντηση για την ομάδα του Δώνη. Ωραία σέντρα του Έτο από δεξιά, ο Αθανασιάδης προσπάθησε να πιάσει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά δεν ήταν καλή και έφυγε άουτ.

Η μπάλα ήταν κατά τα 3/4 του πρώτου μέρους στα πόδια των γηπεδούχων, αλλά αυτό δεν μετουσιώθηκε σε ευκαιρίες και γκολ, με το 0-0 να φαντάζει απολύτως φυσιολογικό.

Λυτρωτής ο Κλάους

Στο δεύτερο ημίχρονο, τα πράγματα ήταν καλύτερα και σε αυτό βοήθησε το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ, αφού μόλις στο 51' οι γηπεδούχοι... "ξεκλείδωσαν" την άμυνα της ΑΕΚ χάρη σε εξαιρετική κεφαλιά του Στέφανου Αθανασιάδη έπειτα από σέντρα του Έτο. Οι Θεσσαλονικείς ήταν πλέον σε θέση οδηγού και το νερό είχε μπει στ' αυλάκι...

Η "Ένωση" ήταν αναγκασμένη πλέον να βγει μπροστά και στο 56' με τον Φούντα και στο 59' με τον Κατίδη απείλησε με δυνατά σουτ του Χάκομπο, ο οποίος ήταν θεατής μέχρι εκείνη την στιγμή.

Ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή φάση με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα χάρη σε ωραίο γυριστό του Σαλπιγγίδη, το οποίο δεν βρήκε στόχο, για να έρθει το 69' και να αλλάξουν οι ισορροπίες στο ματς χάρη στην αποβολή του Λόρενς με δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Από εκεί και πέρα, πρώτο μέλημα του ΠΑΟΚ ήταν να κρατήσει το προβάδισμα και στο 87' παραλίγο να κάνει και το 2-0, όταν κέρδισε έμμεσο σε αντικανονικό γύρισμα του Κουρέλλα στον Αραμπατζή, ο οποίος έπιασε την μπάλα στη μικρή περιοχή. Ο "Σάλπι" έκανε το σουτ από τα 3 μέτρα, αλλά πέρασε ελάχιστα άουτ.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Θάνου βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν για το νέο τρίποντο και την ομάδα του Έβαλντ Λίνεν να περιμένει το ματς "ζωής και θανάτου" με τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Κυριακή.


Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: