Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Την άλλη εβδομάδα νέες τιμές στα φάρμακα! Πως θα διαμορφωθούν



Εξοικονόμηση για τα ασφαλιστικά ταμεία που θα ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάει το Υπουργείο Υγείας ότι θα επιφέρει το νέο σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, μέσα από το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων επιτυγχάνεται 12% μεσοσταθμική μείωση σε φάρμακα εκτός πατέντας και στα γενόσημα. Πως θα διαμορφωθούν οι τιμές



Πρακτικά, πρόκειται για την εφαρμογή νόμου του Α. Λοβέρδου, σύμφωνα με την οποία τα πρωτότυπα φάρμακα θα είναι πλέον 10% φθηνότερα συγκριτικά με το προηγούμενο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, ενώ η τιμή των off patent φαρμάκων, αυτά που έχει λήξει το καθεστώς προστασίας της πατέντας, θα πέσει κατά 50% από την αρχική (πριν τις μειώσεις), ενώ η τιμή του γενοσήμου θα διαμορφώνεται στο 40% του πρωτότυπου φαρμάκου.

Ωστόσο θα υπάρξουν και διαφοροποιήσεις καθώς κάποια φάρμακα έχουν υποστεί ήδη μεγάλες μειώσεις και έχουν πολύ χαμηλές τιμές.
Πάντως έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση που θα ορίζει τις τιμές των off patent με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές της Ευρώπης.

Επίσης αμέσως μετά την έκδοση του νέου δελτίου τιμών αναμένεται να συνταχθεί ένα νέο διορθωτικό το οποίο θα διορθώνει τα όποια λάθη ενώ σε αυτή τη φάση δε θα δοθούν τιμές σε νέα καινοτόμα φάρμακα παρότι χιλιάδες ασθενείς περιμένουν να πάρουν νέες θεραπείες που κυκλοφορούν ήδη σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Θα υπάρξει άλλο δελτίο τιμών σε 3 ή 4 μήνες– όπως σημειώνουν πληροφορίες- όπου θα ενταχθούν μόνο 10 νέα καινοτόμα φάρμακα (που έχουν πάρει άδεια στην Ευρώπη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος) και ορισμένα γενόσημα.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: