Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΟ


ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΟ

«Εννοείται ότι τον συγχώρησα! Ήταν δυνατόν να μην τον συγχωρήσω; Αφού αυτή η σιχαμένη του κουνήθηκε! Ε, κι αυτός άντρας είναι, πόσο πια να αντισταθεί; Άλλωστε, δεν μου ξαναέδωσε δικαιώματα!» Άκουγα εμβρόντητος τη φίλη μου (ας την πούμε Νίκη) να μου διηγείται πώς επέστρεψε στην αγκαλιά του αγοριού της μέσα σε μία εβδομάδα, από τη στιγμή που ενημερώθηκε ότι ο εν λόγω «κύριος» την είχε απατήσει.
Γεγονός που, κρίνοντας από το ποιόν του ίδιου, αποκλείεται να μην είχε ξανακάνει στο παρελθόν. Απλώς η Νίκη δεν είχε ποτέ τις κατάλληλες αποδείξεις, και μεταξύ μας, το προτιμούσε έτσι, από ότι κατάλαβα. Το να συγχωρήσεις τον άνθρωπο σου για ένα στραβοπάτημα είναι ανθρώπινο και φυσιολογικό.
μέγεθος γραμματοσειράς
Αν και τα πράγματα δεν πρόκειται, όσο και να χτυπιέστε περί του αντιθέτου, να είναι ξανά όπως πριν, γιατί η λεξούλα «εμπιστοσύνη» διαλύθηκε και πάει βόλτα να μαζέψει βρούβες, μία δεύτερη ευκαιρία αποδεικνύει ότι υπάρχει τουλάχιστον από μεριά σου κάτι ουσιαστικό και πάντως η διάθεση, με το πέρασμα του χρόνου, να επουλωθούν οι πληγές και η σχέση σας να επιστρέψει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.
Αυτό που προσωπικά με αφήνει εμβρόντητο είναι ότι στο 90% των περιπτώσεων επανασύνδεσης, τα κορίτσια φροντίζουν να ρίξουν το φταίξιμο για το μοιραίο γεγονός αποκλειστικά και μόνο στην κοπέλα, η οποία είναι στην καλύτερη η μάγισσα που τον ξελόγιασε με τα μαγικά της μαντζούνια, και στη χειρότερη, μία τσουλίτσα του δρόμου που του ρίχτηκε αισχρά και ξεδιάντροπα. Και επειδή λέω σήμερα να πάρω το δικό σας μέρος, λυπάμαι που θα σας λυπήσω αλλά είναι για καλό: στο 90% των περιπτώσεων του κεράτου (για να μην πω παραπάνω), ο άντρας ξέρει και με το παραπάνω τι κάνει. Για να μην σας πω ότι το έχει και στο πίσω μέρος του μυαλού του. Μία προκλητική τύπισσα είναι απλά η αφορμή που ζητάει και το έναυσμα για τα περαιτέρω.
Τώρα, για τη δική σου ευθύνη που το αγόρι σου μπορεί να πάει με άλλη δεν θα μιλήσω τώρα, γιατί δεν είναι αυτό το θέμα μας. Για την ευθύνη σου όμως, του να τον αθωώνεις προκαταβολικά και να ρίχνεις το φταίξιμο στο τρίτο πρόσωπο (πόσο μου αρέσει αυτή η έκφραση, δεν λέγεται), εννοείται ότι θα σε κράξω. Από λόγους, άλλο τίποτα. Έτσι πρόχειρα πρόχειρα μπορώ να σου αραδιάσω τους εξής:

Είσαι τρομακτικά ανασφαλής και φοβάσαι να μείνεις μόνη.
Βλέπεις τις υπόλοιπες γυναίκες ως απειλή, και τις έχεις ως τέτοια γενικά στο μυαλό σου (άρα, κάποιο περαιτέρω θεματάκι έχεις που πρέπει να εξετάσεις).
Είναι πολύ πιο εύκολο να αποδώσεις το φταίξιμο στα χαμηλά ήθη μίας άγνωστης από ότι στην πιθανή ανηθικότητα του καλού σου.
Πιστεύεις ότι αν την κάνεις με τα κρεμμυδάκια, το δικό σας πρόβλημα στη σχέση σας (το οποίο σίγουρα είχατε πριν γίνει η στραβή), θα εξαφανιστεί ως διά μαγείας.
Δεν θες να τον χάσεις, γιατί απλά σε συντηρεί και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τα οικονομικά σου (ω ναι, υπάρχουν πάααρα πολλές σχετικές περιπτώσεις).
Είναι πολύ πιο εύκολο να μισείς την εν λόγω άγνωστη, παρά τον άνθρωπο που είστε μαζί τόσο καιρό.
Ακόμη πιο ευκολότερη είναι η απόδοση ευθυνών ιά της μεθόδου του πετάγματος της μπάλας στην εξέδρα, από το να μπαίνεις στη διαδικασία του χωρισμού και να χάσεις τη βολεψιά σου.
Και το κυριότερο: γιατί δεν μπορείς να πιστέψεις ότι ο δικός σου είναι απλά μ@@@κας.
Για όλα αυτά και για πολλά άλλα, κοτσάρεις έναν μεγαλοπρεπή τίτλο στην κοπέλα, και ο δικός σου αναλαμβάνεται σαν λευκή περιστερά μέσα από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ, που έχτισες με τα συναισθήματα σου και χρυσοπλήρωσες ξανά με το ίδιο ακριβό αντίτιμο. Και όλο αυτό το σκηνικό, ανεξαρτήτως των παραπάνω λόγων, συνδέονται με ένα και μόνο πράγμα: την άρνηση σου να δεις καθαρά και να αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία και λογική την κατάσταση. Μπορεί να πρόκειται για μία αλήθεια που όντως πονάει. Το δικό σου μερίδιο ευθύνης, για το πώς χειρίστηκες τον προηγούμενο καιρό τη σχέση σου, μπορεί να είναι μεγάλο.
Από εκεί και πέρα, ωστόσο, έχε στο μυαλό σου τα δύο παρακάτω: α) it takes two to tango, και στη συγκεκριμένη διαδικασία, εκτός αν ήταν μισοαναίσθητος από το μεθύσι ή δεμένος χειροπόδαρα σε κάποιο θάλαμο βασανιστηρίων, να είσαι σίγουρος ότι το αγόρι σου έβαλε το χεράκι του (και πολλά άλλα). β) πάρε και την επιστημονική γνώση της ημέρας, σύμφωνα με την οποία, το 78% των ανδρών που απατούν, έχουν τη σχετική προδιάθεση , γιατί έτσι απλά είναι φτιαγμένοι, και βγάλε τα συμπεράσματα σου.
Γιατί το ξέρεις, κάπου στο βάθος του μυαλού σου: αφού το έκανε, ακόμη κι αν τον δεχτείς πίσω μετά βαΐων και κλάδων, κάποτε θα έρθει η ώρα, όταν τα πράγματα καταλαγιάσουν, που το κακό θα ξαναγίνει. Και τότε, η μικρή Νίκη (και κάθε Νίκη) τι θα κάνει; Θα ξαναβρεί νέες κατηγορίες για το τσουλί που ξεμυάλισε το αγόρι της; Γιατί ακόμη και να πείσεις τον εαυτό σου ότι αυτή και μόνο φταίει, το γεγονός ότι το αγόρι σου πηγαίνει μόνο με γυναίκες τέτοιας ιδιότητας (για να μην πω επαγγέλματος) δεν τιμά πάνω από όλα εσένα. Καθόλου όμως. Οπότε κάνε κάτι για αυτό, και κυρίως για τον αυτοσεβασμό και την προσωπική σου αξιοπρέπεια…


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: