Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ο πολύς ύπνος κουράζει;



Ως γνωστό η έλλειψη ύπνου προκαλεί κούραση και ατονία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τι συμβαίνει όμως όταν κοιμηθούμε πολλές ώρες;

Όσοι δεν μπορούν να απολαύσουν έναν επαρκή και ποιοτικό ύπνο συχνά εμφανίζουν συμπτώματα όπως υπνηλία, έλλειψη συγκέντρωσης και κυρίως έλλειψη ενεργητικότητας.

Ωστόσο τα ίδια συμπτώματα μπορεί να παρουσιαστούν και σε άτομα που κοιμούνται παραπάνω από το φυσιολογικό.

- Πότε συμβαίνει

Ορισμένα άτομα κυρίως παχύσαρκα κατά τη διάρκεια του ύπνου οι πνεύμονες δεν αερίζονται καλά, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να μην οξυγονώνεται καλά.

Επίσης, άνθρωποι οι οποίοι έχουν κατάθλιψη μπορεί να παρουσιάσουν ως σύμπτωμα όχι την αϋπνία αλλά την υπερυπνία. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η έλλειψη ενεργητικότητας που παρατηρείται είναι και αυτή ένα σύμπτωμα της κατάθλιψης.

Σε αυτή την περίπτωση η έλλειψη ενεργητικότητας δεν προκαλείται από την υπερυπνία, αλλά και τα 2 συμπτώματα έχουν την ίδια αιτία, την κατάθλιψη.

- Ο ύπνος του Σαββατοκύριακου

Ένα φυσιολογικό άτομο που όλη την εβδομάδα βρίσκεται σε υπερένταση, το Σαββατοκύριακο είναι λογικό να κοιμάται περισσότερο και την υπόλοιπη ημέρα να είναι πιο χαλαρωμένο.

Σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για κούραση, αλλά για μια χαλαρότητα, η οποία εκλαμβάνεται από το άτομο ως κούραση.

- Πόσο πρέπει να κοιμόμαστε;

Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες στη διάρκεια του ύπνου. Γενικά όσο αυξάνεται η ηλικία τόσο η ανάγκη για ύπνο μικραίνει. Συνήθως για τους ενήλικες οι 7 ώρες ύπνου είναι αρκετές.

Οι περισσότερες από 8-9 ώρες ύπνου θεωρούνται υπερβολικές, χωρίς όµως αυτό να υποκρύπτει πάντα κάτι παθολογικό.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: