Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ακριβότερα δύο στα τρία τρόφιμα



Οχι μόνο ακούρευτες... αλλά κι αυξημένες είναι την τελευταία διετία οι τιμές στα τρόφιμα, παρά την πρωτοφανή πτώση της καταναλωτικής ζήτησης.


Αν και οι μισθοί έχουν... κουρευτεί κατά τουλάχιστον 20% και η ανεργία βρίσκεται στο 24%, εντούτοις οι ανατιμήσεις για ένα στα δύο τρόφιμα είναι μέχρι και 7,1%.

Αυτή η ανάποδη, σε σχέση με τα εισοδήματα, πορεία της ακρίβειας αποτυπώνεται στις τιμοληψίες που έκανε το «Εθνος» στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, το Παρατηρητήριο Τιμών (www.e-prices.gr).

Πιο συγκεκριμένα, συγκρίθηκαν οι τιμές φέτος σε σχέση με το 2010 για 38 βασικά προϊόντα που είναι αναγκαία στο καθημερινό τραπέζι μιας οικογένειας. Καταγράφονται αυξήσεις τιμών στα 23, ενώ στα 15 διαπιστώνονται μειώσεις έως και 16%. Το τελευταίο μεγάλο ποσοστό συναντάται μόνο σε ένα είδος, στο νωπό αρνί. Στην πλειονότητα των προϊόντων που υπάρχουν μειώσεις τιμών, αυτές κινούνται πέριξ του 3%, χωρίς ωστόσο να είναι δυνατό να αντισταθμίσουν τις συνολικές απώλειες από τη μείωση των μισθών.


Σε ό,τι αφορά τις ανατιμήσεις, όπως φαίνεται κι από τον πίνακα, αυτές είναι 7,1% στα ξερά κρεμμύδια, 5,5% στη μαργαρίνη, 6% στα αναψυκτικά, 5 με 5,1% σε προϊόντα άρτου, καφέδες και γαλακτοκομικά κ.ο.κ. Στα υπόλοιπα 15, όπως προαναφέρθηκε καταγράφονται μειώσεις έως 16% στο αρνί, στα όσπρια και τα κατεψυγμένα λαχανικά οι μειώσεις τιμών είναι από 2,3% μέχρι 5,9% κ.ο.κ.




Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: