Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Τι είναι η οσφυαλγία και πώς να την αντιμετωπίσετε


Τι είναι η οσφυαλγία και πώς να την αντιμετωπίσετε

Η γυμνάστρια και personal trainer Χριστίνα Πανταζοπούλου μας εξηγεί τις αιτίες μιας εξαιρετικά διαδεδομένης πάθησης και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Όλοι μας σε κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε υποφέρει από την μέση μας. Ο όρος οσφυαλγία σημαίνει άλγος στην οσφυϊκή μοίρα , δηλαδή πόνος χαμηλά στην σπονδυλική στήλη. Οι πιο συνηθισμένες αιτίες είναι ο καθιστικός τρόπος ζωής, η ελλιπής δραστηριότητα, η αύξηση βάρους , κάποια απότομη κίνηση ή απότομο σήκωμα βάρους.

Η ενόχληση αυτή μπορεί να φεύγει και να επιστρέφει μετά από ημέρες αλλά μπορεί να πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις και σίγουρα επηρεάζεται και από άλλες παθήσεις όπως δισκοκήλη, οστεοπόρωση, αρθρίτιδα κτλ. Εάν ο πόνος είναι οξύς θα χρειαστεί να σαν δει γιατρός και ενδεχομένως να σας δώσει και αναλγητικά φάρμακα. Όμως αυτό είναι μια προσωρινή λύση.

Οι πόνοι στην σπονδυλική στήλη μπορούν να καταπολεμηθούν και με πιο φυσικούς τρόπους. Η πρόληψη είναι το παν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να μάθουμε να προστατεύουμε την μέση μας αλλά και να την δυναμώσουμε.
Να μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προλάβετε αλλά και να αντιμετωπίσετε κάποιον πόνο στην Σπονδυλική στήλη:
Εάν κάθεστε πολλές ώρες στην δουλειά προμηθευτείτε με ένα ορθοπεδικό μαξιλάρι για την μέση. Το τοποθετείτε ανάμεσα στην σπονδυλική στήλη και την καρέκλα και σας βοηθά να κρατάτε την πλάτη σας σε όρθια θέση και όχι να την βυθίζετε μέσα στην καρέκλα! Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και στο αυτοκίνητο όταν οδηγείτε.
Μάθετε να σηκώνετε βάρη! Όταν σηκώνετε ένα βαρύ αντικείμενο λυγίστε τα πόδια σας και κρατείστε την πλάτη σας όρθια αντί να σκύβετε και να παίρνει όλο το βάρος η μέση σας.
Δυναμώστε τους μύες του κορμού. Δουλέψτε τους μύες της πλάτης σας κάνοντας ασκήσεις για τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους .
Διατείνεται τους μύες της σπονδυλικής στήλης αλλά και των ποδιών καθότι το ένα επηρεάζει το άλλο. Μία απλή διάταση του κορμού είναι η στάση της γάτας: Καθόμαστε σε τετραποδική θέση , τεντώνουμε και κουλουριάζουμε την σπονδυλική στήλη όπως ακριβώς κάνει η γάτα όταν τεντώνεται.
Τόσο η yoga όσο και η μέθοδος pilates είναι ένας ιδανικός τρόπος εκγύμνασης που θα βοηθήσει την λειτουργικότητα της σπονδυλικής σας στήλης.

Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: