Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Η γαλάζια επέλαση στην ΕΡΤ συνεχίζεται


Κόπηκε χθες από το δελτίο της ΝΕΤ η Ελλη Στάη με απόφαση της ηγεσίας της ΕΡΤ

Εκοψαν την Ελλη Στάη από το δελτίο ειδήσεων. Οριακή η κατάσταση στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, καθώς εγείρεται μείζον πολιτικό θέμα


Στο θυσιαστήριο του «γαλάζιου θιάσου» των ηγετικών στελεχών που έχει στηθεί στην ΕΡΤ μπήκε από χθες και η κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων, η Ελλη Στάη, στο πνεύμα μιας μακιαβελικής λογικής που ρίχνει στο πυρ το εξώτερον κάθε άποψη που δεν ανταποκρίνεται στη σκληρή γραμμή της πολιτικής του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» και των πολιτικών σκοπιμοτήτων που εξόφθαλμα εξυπηρετεί η νεοδημοκρατική «παρέα» του Ραδιομεγάρου υπό την ηγεσία του Αιμίλιου Λιάτσου.


Με μια προφορική, κυνική και απροκάλυπτη άνωθεν απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Νίκου Σίμου, η Ελλη Στάη εξαφανίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες χθες το βράδυ από το καθιερωμένο κεντρικό δελτίο των 9 μ.μ., ενώ στη θέση της οι τηλεθεατές της ΝΕΤ είδαν αίφνης και χωρίς καμία λογική εξήγηση την αναπληρώτριά της Πηνελόπη Γαβρά.
Την απόφαση του Ν. Σίμου διεμήνυσε στην Ελλη Στάη ο ίδιος ο γενικός διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ Αιμίλιος Λιάτσος, επικαλούμενος τη σοβαρή δυσαρέσκεια που είχε εκφράσει μία ημέρα πριν (Τρίτη 2/10) για το πρόσωπό της προς τον διευθύνοντα σύμβουλο Ν. Σίμο ο διευθυντής Ειδήσεων και υφιστάμενός του Βασίλης Θωμόπουλος.

Κόντρες για το δελτίο
Οντως, νωρίτερα χθες το απόγευμα ο Βασίλης Θωμόπουλος χτύπησε την πόρτα του γενικού διευθυντή Ειδήσεων -σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του Αι. Λιάτσου στο «Εθνος»- προκειμένου να διαμαρτυρηθεί ότι «η Ελλη Στάη τον απαξιώνει επαγγελματικά, ενώ παράλληλα δεν είναι συνεργάσιμη διατυπώνοντας συνεχώς διαφορετικές απόψεις στην παρουσίαση του δελτίου για θέματα τόσο λειτουργικά όσο και ουσίας».
Στη συνέχεια ο Αι. Λιάτσος μαζί με τον Β. Θωμόπουλο επισκέφθηκαν τον διευθύνοντα σύμβουλο Ν. Σίμο προκειμένου να του εκθέσουν την κατάσταση - από τη δική τους οπτική γωνία βέβαια, καθώς «δεν βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο Ραδιομέγαρο η Ελλη Στάη». Την οποία θα μπορούσαν φυσικά να αναζητήσουν λίγο αργότερα, όταν θα κατέφθανε στο Ραδιομέγαρο.

Αποτέλεσμα; Η αβασάνιστη απόφαση του επικεφαλής της ΕΡΤ Ν. Σίμου να «παύσει» άρδην -άγνωστο για πόσο- από τα καθήκοντά της την Ελλη Στάη μέχρι να «ελεγχθούν οι πολύ σοβαρές αυτές κατηγορίες». Ετσι, για ένα «εσωτερικό» θέμα νομής της εξουσίας, οι τηλεθεατές, που καταβάλλουν τον οβολό τους προς την ΕΡΤ, δεν είδαν τις ειδήσεις... με την Ελλη Στάη. Βέβαια από την άλλη πλευρά, αυτό το επεισόδιο ήταν η κορύφωση του χρονικού ενός... προαναγγελθέντος θανάτου, καθώς απ' ό,τι φαίνεται η έκρηξη Θωμόπουλου συνετέλεσε στο να δρομολογηθούν αποφάσεις που είχαν ήδη ληφθεί.

Τι είναι αυτό όμως που υποτίθεται ότι προσέβαλε τον Β. Θωμόπουλο και τον οδήγησε να στοιχειοθετήσει το «άλλοθι» της προσβολής της αξιοπρέπειάς του προκειμένου να ξεμπερδέψει η ηγετική ομάδα μια και καλή με την «ενοχλητική» Στάη;
Σύμφωνα με την επίσημη θέση του Β. Θωμόπουλου, η Ελλη Στάη, η οποία σημειωτέον εκφωνεί τις ειδήσεις από το 2010 με ανταγωνιστικές επιδόσεις σε επίπεδο τηλεθέασης, «δεν συνεργαζόταν, είχε διαφορετικές απόψεις για την ιεραρχία των ειδήσεων, τα βίντεο, τους ρεπόρτερ». Ο ίδιος αρνείται στο «Εθνος» ότι το διακύβευμα είναι πολιτικό και ότι ο καβγάς γίνεται για το πάπλωμα...

Ωστόσο, βοά ο μικρόκοσμος του κοντρόλ των ειδήσεων ότι η Ελλη Στάη τις τελευταίες ημέρες διατύπωνε σοβαρές διαφωνίες αναφορικά με θέματα ουσίας και πολιτικής επί της ατζέντας που σχετίζεται με τα «έργα και τις ημέρες» των γαλάζιων υπουργών και βουλευτών της ΝΔ. Επίσημα πάντως, και αυτό που θέλει η ηγεσία της ΕΡΤ και κυρίως ο Αι. Λιάτσος να περάσει προς τα έξω, είναι ότι ο διευθυντής Ειδήσεων και υφιστάμενός του Β. Θωμόπουλος έγινε έξαλλος με την παρουσιάστρια των ειδήσεων επειδή «ήθελε να περνάει (και) τις δικές της απόψεις».
Πράγμα ωστόσο εντελώς θεμιτό και συμβατό με τον Κανονισμό της ΕΡΤ, καθώς στο συμβόλαιο της Ελλης Στάη, που παρεμπιπτόντως λήγει τον Φεβρουάριο του 2013, αναγράφεται και το δικαίωμα/υποχρέωση του «σχεδιασμού των ειδήσεων και της αρχισυνταξίας», πέραν της παρουσίασής τους.

Η κατάσταση στην ΕΡΤ είναι οριακή καθώς εγείρεται μείζον πολιτικό θέμα, προκαλώντας νευρικότητα στη «γαλάζια» πτέρυγα της κυβέρνησης, τα μέλη της οποίας το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν είναι να κληθούν να διαχειριστούν άλλη μια κρίση αξιοπιστίας και μάλιστα στο δικό τους έδαφος, το Ραδιομέγαρο.

Αποστάσεις πάντως από την έκρυθμη αυτή κατάσταση παίρνει ήδη ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ, υφυπουργός στον πρωθυπουργό Σίμος Κεδίκογλου, δηλώνοντας στο «Εθνος» ότι δεν είχε ποτέ και δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να κάνει κανενός είδους παρέμβαση στη δημοσιογραφική δουλειά που γίνεται στην ΕΡΤ.



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: