Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Πως η Αστρολογία γίνεται απάτη

Πως η Αστρολογία γίνεται απάτη

Για κάποιους η Αστρολογία είναι απάτη εξ ορισμού. Πρόκειται για μια μερίδα ανθρώπων που συνήθως έχουν άγνοια για το αντικείμενο και απλά αναμασούν-αναπαράγουν κοινοτοπίες.

Για κάποιους άλλους όμως η Αστρολογία καταλήγει να είναι απάτη κι εδώ είναι που θέλω την προσοχή σας.
Δεν αναφέρομαι τόσο σε... γνωστές πρακτικές του τύπου «λύνω μάγια, δένω μάγια, βάζω μέσα κι ένα ζώδιο για εφέ», ούτε στην ακραία εμπορική πλευρά του θέματος η οποία υπακούει στον κανόνα «εύκολη συνταγή = χαμηλή ποιότητα και πλούσια κέρδη».
Πολύ πιο σοβαρό θέμα προκύπτει με κάποιους «επαΐοντες», οι οποίοι ενώ θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα υπεραμύνονταν της αξιοπιστίας της Αστρολογίας, καταλήγουν με τις πρακτικές τους να την υποβιβάζουν σε απάτη.
Λεφτά υπάρχουν...
Πρόσφατα, (ξανά) άκουσα κι έμαθα για κάποιον «επιστήμονα» του «συναφιού» που κοστολογεί το διδακτικό έργο του κάτι λιγότερο από... έναν μισθό Προέδρου Δημοκρατίας, παραδίδοντας μάλιστα ύλη που πρώτον μπορεί να την βρει ο καθένας στο διαδίκτυο και δεύτερον είναι τόσο παρωχημένη που η αξία της άντε να είναι ένας βασικός μισθός (σημερινός) κι αυτό μαζί με εργατικά, φώτα, νερά και... φωτοτυπίες.
Η απάντηση του σε όποιον ρωτούσε για τα υψηλά δίδακτρα ήταν του τύπου «μόνον εγώ ξέρω, οι άλλοι είναι άσχετοι», ενώ επιπλέον έταζε και πτυχίο αστρολόγου, που ως γνωστόν αναγνωρισμένο επίσημα δεν υφίσταται (απάτη Νο 1).
Βέβαια, «οι καλά πληροφορημένες πηγές», που θα έλεγε κι ένας δημοσιογράφος, πιστοποιούν πως οι δυστυχείς μαθητές που είχαν ξοδέψει σε μερικές περιπτώσεις 3-4 χρονάκια (με το ανάλογο αντίτιμο, φυσικά), είχαν - δεν είχαν γνώσεις αρχαρίων!
Κι εδώ είναι που η αλαζονεία και η αμετροέπεια, γίνονται η συνειδητή (απάτη Νο 2).
Δεν φταίει όμως μόνον αυτός αλλά όσες και όσοι παραμυθιάζονται από τίτλους και αξιώματα στην Ελλάδα του «ό, τι δηλώσεις, είσαι».
Φταίμε όμως κι εμείς οι αστρολόγοι... της διπλανής πόρτας, που επιτρέπουμε σε τέτοια άτομα να δίνουν το δικαίωμα για συλλήβδην χαρακτηρισμούς σε βάρος ημών και της ίδιας της Αστρολογίας.
Πάντως, για να μην την «πατήσετε» κι εσείς καλό είναι να γνωρίζετε πως μια μέση τιμή για ιδιαίτερα μαθήματα της κλασικής Αστρολογίας είναι γύρω στα 20-30 ευρώ την ώρα και βέβαια στο σύνολο κι όχι «με το κεφάλι». Λίγο πάνω, λίγο κάτω, έτσι έχουν τα πράγματα κι αν κάποιος συνάδελφος ζητήσει (πολύ) περισσότερα θα πρέπει να το δικαιολογήσει επαρκώς.
Ωστόσο, τέτοια φαινόμενα δεν συμβαίνουν μόνον στην Ελλαδίτσα μας. Πολύ γνωστή και... πολυφορεμένη σχολή του εξωτερικού, ζητάει ένα σκασμό λεφτά για να διδάξει πράγματα του... νηπιαγωγείου. Επιπλέον, η διδακτέα ύλη της περιέχει λάθη αναγνωρίσιμα ακόμη κι από έναν αρχάριο.
Όσο για το πολυπόθητο «χαρτί» της, μπορεί κανείς να το πάρει, ολοκληρώνοντας τη δι' αλληλογραφίας φοίτηση του με μια «διατριβή», που μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως σε σύγκριση με αυτήν, η μέση αρθρογραφία του astrology.gr είναι... διαστημικού επιπέδου.
Κανονικά, δηλαδή, οι πιο επιμελείς αναγνώστες του site θα μπορούσαν να διδάσκουν στην συγκεκριμένη σχολή!
Τα μάτια σας ανοικτά λοιπόν και σε σχέση με «ειδήμονες» του εξωτερικού.
Και κάτι ακόμη.
Η Αστρολογία πλέον έχει προχωρήσει αρκετά, ώστε να έχει κλάδους και ειδικότητες. Άλλο το περιεχόμενο και η φιλοσοφία της Ωριαίας, άλλο της Uranian κι άλλο της Κλασικής Αστρολογίας. Το να εμφανίζεται ο οποιοσδήποτε ως η αυθεντία «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω», θυμίζει έναν γιατρό που δηλώνει παθολόγος, γυναικολόγος, ορθοπεδικός, «ωρυλάς», δερματολόγος, ουρολόγος, οδοντίατρος κλπ. Θα τον εμπιστευόσασταν;



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: