Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Η τρόικα ζητά δύο χρόνια επιμήκυνση για την Ελλάδα



Διετή επιμήκυνση για την εφαρμογή των μέτρων στην Ελλάδα, προτείνει η τρόικα. Ο παράγοντας που την οδήγησε σε αλλαγή στάσης. "Αγκάθι" η άκαμπτη στάση της Γερμανίας.


Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα, δεν βγαίνει και η τρόικα ψάχνει τρόπους για να αποφευχθεί η ολοκληρωτική αποτυχία.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, στο προηγούμενο Eurogroup, η τρόικα ζήτησε από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, να δοθεί επιμήκυνση 2 ετών στην Ελλάδα, ώστε να αποφευχθεί η λήψη μέτρων ύψους 18 δισ. ευρώ τη διετία 2013-2014.

Βασικός παράγοντας για την αλλαγή στάσης, είναι ότι όλα δείχνουν ότι το ελληνικό χρέος, παρά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν θα είναι βιώσιμο.

Όπως αναφέρει το Spiegel, το κενό που θα δημιουργηθεί με την επιμήκυνση (30 δισ. ευρώ), θα μπορούσε να καλυφθεί είτε με κούρεμα του ελληνικού χρέους, είτε με ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, κάτι όμως που κολλάει στην κατηγορηματική άρνηση της Γερμανίας.

Οι διαφωνίες πλέον για το "ελληνικό ζήτημα" έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο, κάτι που φάνηκε και στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ στο Τόκιο.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απολογήθηκε για την στάση του Βερολίνου, επαναλαμβάνοντας σχεδόν μονότονα ότι οποιαδήποτε απόφαση για την Ελλάδα θα ληφθεί μετά την κατάθεση της έκθεσης της Τρόικας.

Παρά τις προτάσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για επιμήκυνση ή "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, επέμενε να χαρακτηρίζει "πρόωρη" κάθε σχετική συζήτηση και εστίασε στην ανάγκη να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: