Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Όταν υπάρχουν άντρες, οι γυναίκες σιωπούν!



Μπορεί οι γυναίκες να θεωρούν ότι δεν είναι πλέον το ασθενές φύλο, ωστόσο μελέτες δείχνουν ότι η αντρική γνώμη ακούγεται περισσότερο!


Ειδικότερα έρευνα του Πανεπιστημίου του Prinston που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Πολιτικών Επιστημών αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες μιλούν πολύ λιγότερο όταν σε συντροφιές που η πλειοψηφία είναι άνδρες.

Το δείγμα της έρευνας περιελάμβανε 94 παρέες των -τουλάχιστον- πέντε ατόμων και το αποτέλεσμα έδειχνε ότι οι γυναίκες μιλούσαν 75% λιγότερο από τους άνδρες.

Σύμφωνα με την ίδια πάντα έρευνα στα σχολικά και στα δημοτικά συμβούλια αλλά και σε κάθε είδους επιτροπές οι γυναίκες δεν προσπαθούν να κάνουν την γνώμη τους να ακουστεί όταν πρόκειται για θέματα που αποφασίζονται με πλειοψηφική ψήφο, η πλειοψηφία είναι σχεδόν πάντα άνδρες- με αποτέλεσμα να νιώθουν όλο και περισσότερο ανίσχυρες όσον αφορά θέματα λήψης αποφάσεων.

«Είναι σοκαριστικό, στην εποχή των ίσων δικαιωμάτων ανδρών γυναικών, να συνειδητοποιούμε πως υπάρχουν γυναίκες που σε ένα τραπέζι γεμάτο άνδρες παραμένουν σιωπηλές σαν πορσελάνινες κούκλες» παρατηρεί αρθρογράφος στην Guardian .

Ακόμη και η επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde, η όγδοη πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου σύμφωνα με το Forbes, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη της στο NBC πώς κάποιοι άνδρες συνάδελφοί της μιλούν με υποτιμητικό τόνο παρά την υψηλή της θέσης. «Η καλύτερη άμυνα» λέει σοφά η Lagarde «είναι μια καλή αίσθηση του χιούμορ».

Ενδεικτική είναι η εξομολόγηση της γνωστής συγγραφέα Fey Weldon πως όλο και πιο συχνά απορρίπτει τις προσκλήσεις σε ανδροκρατούμενα panel γιατί βαριέται πια να προσπαθεί να κάνει την άποψη της να ακουστεί φωνάζοντας ή διακόπτοντας τους συνομιλητές της.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: