Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ένα βραβευμένο best seller με συναρπαστική πλοκή



Με τη διάκριση του βραβείου Orange 2011, το βιβλίο "Η γυναίκα του τίγρη" (εκδ. Πατάκη) της Τέα Όμπρεχτ, που έχει ήδη μεταφραστεί σε 30 γλώσσες σε όλο τον κόσμο, δικαίως χαρακτηρίστηκε ως best seller από τους New York Times.



Βαλκάνια, 1941. Ενώ μαίνεται ο γερμανικός βομβαρδισμός, ένας τίγρης δραπετεύει από τον ζωολογικό κήπο, περιπλανιέται στα συντρίμμια και στους κατεστραμμένους δρόμους ώσπου φτάνει σ’ ένα ύψωμα πάνω από το χωριό Γκαλίνα. Οι νυχτερινές του επισκέψεις γεμίζουν τρόμο τους χωρικούς. Όμως για ένα αγόρι, ο τίγρης είναι κάτι το μαγικό – είναι η ενσάρκωση του Σιρ-Χαν που ζωντάνεψε από τις σελίδες του «Βιβλίου της ζούγκλας».

Η Νατάλια είναι εγγονή αυτού του αγοριού. Γιατρός πλέον, επισκέπτεται ορφανοτροφεία ύστερα από έναν ακόμη πόλεμο που έχει ρημάξει τα Βαλκάνια. Στη διάρκεια του ταξιδιού της μαθαίνει την είδηση για τον θάνατο του πολυαγαπημένου της παππού, μακριά από το σπίτι τους, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.
Από αποσπάσματα ιστοριών που ο παππούς της της διηγούνταν όταν ήταν μικρή, η Νατάλια συνειδητοποιεί ότι μάλλον πέθανε αναζητώντας τον «απέθαντο άντρα», έναν πλάνητα που τον θεωρούσαν αθάνατο. Πασχίζοντας να καταλάβει πώς ένας άνθρωπος της επιστήμης αποφάσισε να αποδυθεί σε μια τέτοια αναζήτηση, ανακαλύπτει τυχαία ένα στοιχείο που θα την οδηγήσει σε ένα φθαρμένο αντίτυπο του «Βιβλίου της ζούγκλας» και, εν συνεχεία, στην εκπληκτική ιστορία της γυναίκας του τίγρη.
Λίγα λόγια για την συγγραφέα
Η Τέα Όμπρεχτ, γεννήθηκε το 1985 στην (τότε) Γιουγκοσλαβία και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Κύπρο και την Αίγυπτο, προτού η οικογένειά της εγκατασταθεί στις ΗΠΑ το 1997.
Κείμενά της έχουν δημοσιευθεί στον New Yorker, στους New York Times και στον Guardian. Η γυναίκα του τίγρη είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
Απέσπασε το βραβείο Orange 2011(η νεαρότερη νικήτρια στην ιστορία του βραβείου) και μεταφράζεται ήδη σε περισσότερες από 30 γλώσσες. Ζει στην Ίθακα της πολιτείας της Νέας Υόρκης.
Πληροφορίες: «Η γυναίκα του τίγρη», Τέα Όμπρεχτ, εκδόσεις Πατάκη, μετάφραση: Ουρανία Παπακωνσταντοπούλου.








Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: