Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

5 tips που μας προστατεύουν από τις ιώσεις



Πότε ζέστη, πότε δροσιά και συνέχεια υγρασία, δηλαδή ο ιδανικός καιρός για μια εποχική ίωση. Προστατευτείτε τηρώντας 5 απλούς καθημερινούς κανόνες.


Για ένα γερό και δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, ικανό να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των ιών, οι επιστήμονες συνιστούν:

1. Να κοιμάστε. Η απουσία ή η έλλειψη ύπνου δημιουργεί προβλήματα στην ανοσοποιητική λειτουργία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό «Seminars in Clinical Neuropsychiatry». Ο μέσος ενήλικας χρειάζεται 7-8 ώρες ύπνου το 24ωρο, σύμφωνα με τα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας (ΝΙΗ) των ΗΠΑ.

Για να κοιμηθείτε ήρεμα το βράδυ, αποφύγετε το «βαρύ» φαγητό, τα καφεϊνούχα ροφήματα, το κάπνισμα, το αλκοόλ και την άσκηση για αρκετές ώρες πριν μπείτε στο κρεβάτι.

2. Ελέγξτε το στρες. Το να κρατήσει κανείς το άγχος έξω από τη ζωή του είναι δύσκολο. Ωστόσο, πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να εκτονώνουμε το στρες μας. Μελέτες έχουν δείξει πως όταν αυτό μας «τρώει», οι ορμόνες που παράγει (όπως η κορτιζόλη) επηρεάζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Για να προστατευθείτε, δοκιμάστε μεθόδους καταπολέμησης του στρες, όπως η συστηματική γυμναστική (π.χ. περπάτημα με γρήγορο βήμα), η γιόγκα, το χαλαρωτικό μπάνιο και οι χαλαρωτικές ασκήσεις. Α, και το γέλιο...

3. Ασκηθείτε. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η συστηματική γυμναστική μειώνει τις πιθανότητες να αρρωστήσουμε από ιώσεις (και όχι μόνο). Για παράδειγμα, τρεις ξεχωριστές μελέτες του Αμερικανικού Συμβουλίου για την Φυσική Κατάσταση & την Άθληση του Λευκού Οίκου, έδειξαν πως οι γυναίκες που περπατάνε με γρήγορο βήμα επί 35-45 λεπτά, πέντε φορές την εβδομάδα, έχουν μειωμένες πιθανότητες να «κρεβατωθούν» λόγω ίωσης.

Ωστόσο, η γυμναστική δεν πρέπει να είναι έντονη αλλά ήπια, διότι η υπερπροπόνηση πλήττει το ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με άλλες μελέτες. Χρειάζεστε 30 λεπτά ήπιας άσκησης τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: