Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Είναι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο έτοιμος για το 3ο Οσκαρ της καριέρας του;



Μπορεί να είναι ακόμα πολύ νωρίς για στοιχήματα στην οσκαρική κούρσα του 2013, όμως η πιάτσα βουΐζει: με το «Silver Linings Playbook», ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο διεκδικεί δυναμικά το πρώτο του Οσκαρ μετά από 21 χρόνια!



Λίγο πριν την πρεμιέρα του «Silver Linings Playbook», ο Ντε Νίρο υπογράφει αυτόγραφα στο συγκεντρωμένο πλήθος



Μπορεί να όρισε μόνος του τι σημαίνει «αντι-ήρωας» στο σινεμά, με την 70ς ξέφρενη πορεία του. Μπορεί να κέρδισε το Οσκαρ Α' Ανδρικού ως «Οργισμένο Είδωλο» και το αντίστοιχο Β' Ανδρικού ως νεαρός Κορλεόνε στο sequel του «Νονού». Γνωρίζουμε όλοι όμως ότι αυτός ο ανεπανάληπτος ηθοποιός έχει παίξει και σε αρκετά χολιγουντιανά σκουπίδια - ταινίες που, όχι απλά «δεν βγήκαν», αλλά από την σεναριακή τους σύνοψη και μόνο θα έπρεπε να έχει σνομπάρει. Ομολογώντας σε μία συνέντευξή του πριν από μία περίπου δεκαετία ότι «πάσχει από κατάθλιψη όταν μένει άπραγος στο σπίτι, οπότε αποδέχεται την μία πρόταση μετά την άλλη για να δουλεύει συνεχώς», έριχνε φως στην αμετροέπεια των επιλογών του.

Ομως φαίνεται ότι ένας δεύτερος ρόλος του στην νέα ταινία του Ντέιβιντ Ο' Ράσελ «Silver Linings Playbook», ο ρόλος του πατέρα του πρωταγωνιστή (τον γιο ερμηνεύει ο Μπράντλεϊ Κούπερ) έχει συγκινήσει ήδη κριτικούς και φεστιβαλιστές (η ταινία απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο πρόσφατο φεστιβάλ του Τορόντο) κι έχει κάνει την πιάτσα να μιλάει ήδη για ανοιχτό δρόμο προς τα Οσκαρ.

Μάλιστα, μόλις πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι ο Ντε Νίρο θα παραλάβει το πρώτο βραβείο της κούρσας: απέσπασε το Hollywood Supporting Actor Award, το οποίο θα παραλάβει στην 16η τελετή απονομής των Hollywood Film Awards που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου.

Τα Hollywood Film Awards (τα οποία συνδέονται με το Hollywood Film Festival και αποφασίζονται από την ομάδα του διευθυντή του φεστιβάλ Κάρλος ντε Αμπρου) βραβεύουν εκπροσώπους της κινηματογραφικής βιομηχανίας που προκάλεσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τη δουλειά τους τη χρονιά που πέρασε.

Και φαίνεται ότι το «Silver Linings Playbook» ήταν αρκετό για να υπογραμμίσει την παρουσία του Ντε Νίρο στο 2012. «Η ερμηνεία του στο ''Silver Linings Playbook'' είναι απλά συγκλονιστική...» δηλώνει ο Αμπρου. «Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο εδώ διδάσκει πώς η εκτός κάμερας προεργασία ενός ηθοποιού, η έρευνά του για το χαρακτήρα, καταγράφεται κάθε στιγμή της ερμηνείας του...»

Ανυπομονούμε να διαπιστώσουμε αν όλα αυτά είναι όσο ενθαρρυντικά ακούγονται (γιατί πρώτοι θα χειροκροτήσουμε όρθιοι το ίνδαλμα «Ταξιτζή» μας) ή απλώς ήρθε η ώρα να αρχίσει ο Ντε Νίρο να παραλαμβάνει τιμητικά αγαλματάκια στην κάθοδό του προς την χολιγουντιανή απόσυρση.

Ω, πόσο μα πόσο ευχόμαστε το πρώτο. Και πόσο θέλουμε να ακούσουμε το όνομά του τον Φεβρουάριο του 2013. Αλλωστε μετά από μικρή έρευνα ανακαλύψαμε ότι τα Hollywood Supporting Actor Awards δεν είναι τόσο τυχαία συνδυασμένα με τα Οσκαρ. Το 2009 το είχε κερδίσει ο Κριστόφ Βαλτζ και πέρσι ο Κρίστοφερ Πλάμερ - νικητές και του οσκαρικού αγαλματίδιου, μετά από λίγους μήνες, και οι δύο...

Για να δούμε....

Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: